Non Phixion feat. Q-Unique

19 oktober 2003 was een dag waar menig hiphophead naar uit keek, want Non Phixion was weer terug in de Melkweg. Deze keer zoals ze dit in de zomer van 2002 beloofden als hoofdact. Er waren veel mensen die hoopten dat Necro als support act zou meekomen, maar helaas. Niet getreurd want Q-Unique (Arsonists en ook actief op Uncle Howie records) was wel van de partij om voor wat afwisseling te zorgen in de verwachte beuk-show van Non Phixion.

De Oude zaal van de Melkweg was compleet uitverkocht en echt verassend was dit niet, want de populariteit van Non Phixion is na hun release “The future is now” ontzettend gegroeid in Nederland. De show begon hardcore met de metal versie van “The C.I.A. Is Trying To Kill Me” en de fanatieke fans waren niet meer te houden. De show van Non Phixion was een feit! Ill Bill had hoorbaar last van zijn stem en hij was dan ook iets minder aanwezig dan normaal. Goretex en Sabac Red daarentegen vulden hem naadloos aan, zodat de show strak in elkaar zat. De show toonde veel gelijkenis met die van vorig jaar toen Non Phixion nog het voorprogramma vormde van The Beatnuts. Non Phixion trakteerde het uitzinnige publiek op onder andere: “Legacy”, “I Shot Reagan”, “If You Got Love”, “It’s Us”, “Black Helicopters”, “Rock Stars”, “Refuse To Lose” en “Gangsta Rap”. Tussen de nummers door kreeg Amsterdam veel props en werd er gesproken over de groene live dvd die in januari/februari 2004 uitgebracht zal worden. Op deze dvd zal er veel footage te zien zijn van een aantal optredens die zij vorig jaar hebben gedaan (inclusief Amsterdam en New York). Daarnaast zal er samen met de dvd een cd verschijnen met daarop nooit eerder gereleaset materiaal, een must voor iedere Non Phixion fan dus.

Even terug naar het optreden dat tot het einde gewoon gruwelijk was op alle fronten. De sfeer was geweldig, de energie was wederzijds en de performance van voormalig Arsonist-lid Q-Unique mocht er ook zijn. Q-Unique bestormde onder harde muziek van Rage Against the Machine het podium en zette de zaal in vuur en vlam door een combo van oudere tracks en toekomstige tracks te droppen. Het publiek kon geen genoeg krijgen van Non Phixion en Q-Unique, maar de show bleek niet langer dan 45 minuten te duren en dit was vorig jaar ook al het geval. Dit was enigszinds teleurstellend want Non Phixion heeft genoeg materiaal om er nog wel een dik half uur aan vast te plakken en een korte freestylesessie kon de honger niet stillen.

De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat dit optreden van Non Phixion samen met Q-unique een legendarische show was. Er zijn namelijk weinig groepen die zoveel energie met zich mee brengen als deze “Rock Stars”.

Fixtures:
Hoogtepunt: de aanwezigheid plus energie van Non Phixion
Dieptepunt: bijna dezelfde show als vorig jaar
Bier: 2.00 euro
Wc: Gratis
Garderobe: 0.90 euro
Fotograferen: Yeah!
Video: Nee man…
Geluid: goed
Bezoekers: uiverkocht
Damage: 16 Euro + Lidmaatschap
Cijfer: 8.5

Geplaatst door bowie op 3 mei 2004