Noah G – Intelligente Onzin (+ 3 downloads)

Noah G is een opkomende MC uit Rotterdam en komt op de proppen met 'intelligente onzin', een EP van 9 tracks met als een extraatje een cd met oudere tracks, videobeelden van battles, optredens en andere clips.

Zo, eerst maar eens ff de EP zelf checken. Noah G valt op door zijn aparte stijl. Hij heeft een apart stemgebruik met een laidback flow. Dit is een beetje een alles-of-niets-stijl: of je diggt het wel, of totaal niet. Er moet wel bijgezegd worden dat zijn stijl me af en toe aan die van Kas doet denken en je z’n stijl beter kan verdragen als je het vaker luistert.

De EP wordt gekenmerkt door vooral bragg & boast-tracks en dat is niet bevorderend voor de variatie. De beats hebben echter wel genoeg variatie, alleen is het jammer dat ze niet altijd even dope worden volgespit. “Idealisme” is wel een zeer dope track. Noah G spitt daar over een gitaarbeat over allerlei problemen; “Wat ik om me heen zie doet me wat / kinderen met opgeblazen ledematen in Bagdad / kernraketten zijn verboden, maar dat mag?! / als je het aan mij vraagt is dat pas dictatorgedrag.” Dit is overduidelijk de beste track van de EP. Op de EP is ook een track te vinden waar Noah G uithaalt naar alle fake internetgangsters en commerciële peeps; “commercieel kwam je op tijd / maar voor de ondergrond te laat” . Al met al is de titel “Intelligente onzin” wel toepasselijk. Noah G heeft zekere geen domme teksten, maar het is soms wel een beetje onzinnig.

Dan het extraatje van deze EP: het cdtje met oudere tracks, videobeelden van battles, optredens en andere clips. Naast rappen doet Noah G ook nog aan breakdancen (Starforce crew), dat is te zien op deze cd. Je kunt zien dat het niet een hobby ‘erbij’ is of iets dergelijks, want deze man kan aardig dope breaken. Verder staan er een hoop losse tracks die niet zo boeiend zijn, evenals de andere dingen. Dit cd’tje is een leuk extraatje, niets meer en niets minder.

Over het algemeen is dit een aardige EP met een leuk extraatje. Het kan je echter nog niet echt overtuigen en je moet erg wennen aan zijn stem. Interessant dus wat deze man in de toekomst gaat doen.

Tracklist:
01. Intro
02. Ik voel muziek
03. Skit (omar)
04. Rip de track
05. Familie Knots (feat. mathieu)
06. Intelligente onzin
07. Idealisme
08. Illigale faam
09. Veelbelovende filosofen

Deze EP is te koop voor 9,95 bij Velvet in Rotterdam

Geplaatst door bowie op 29 juni 2006