Nnelg rent zonder ‘Bagage’, Royce & Reggie rappen samen en Tyler met de extra’s

Mother Nature made us do it: laten we de eerste échte lenteweek vieren met een hoop nieuwe muziek! We zetten weer de twintig tofste tracks van het moment op een rij voor je. Uiteraard beluister je ze allemaal in onze afspeellijst, die dus weer geheel up-to-date is. Drie lichten we er hieronder voor je uit. Slinger ‘m aan, gooi je lichaam de zon in – van ons mag dat loungend op je balkon zijn maar ook gewoon een sportieve wandeling door je favoriete park – en gebruik dit als soundtrack. Thank us later!

Nnelg – Bagage (ft. Bully & Geechi)

Nnelg voelt zich gezegend met de ogen die hem hebben gezien en zet zich nu vanuit zijn positie als artiest in om de jongeren op zijn geboortegrond zich gehoord en gezien te voelen. In zijn couplet van Bagage vat hij eigenlijk z’n hele nieuwe album samen. “Maar ik ben er om te zeggen: ‘Ey je bent niet te stoppen!'”, besluit hij de openings-verse van de tune.

Een stevige hiphopbeat met samples van een orgel, die in het refrein wordt uitgebreid met de zang en claps van Zo! Gospel Choir. In het kielzog van Nnelg komen ook youngins Bully en Geechi door met hun kijk op het thema. Een ijzersterke tune waar de wilskracht en noodzaak van af druipen.

Royce da 5’9″ & Redman – Royce & Reggie

De een heeft er een tamelijk legendarische album-run op zitten met achtereenvolgens Layers (2016), The Book Of Ryan (2018) en The Allegory (2020), de ander schijnt bezig te zijn met Muddy Waters 2 en lekte er ook al diverse singles van. Het is 2023 en het is pas de tweede keer dat de twee linken op wax; Nickle en Reggie Noble.

Op het toepasselijk getitelde Royce & Reggie doen de twee vooral waar ze goed in zijn; bars strooien over een nekbrekende instrumental. “I see you walkin’ in my shoes, they’re my old Timbs”, richt Red zich meteen tot de concurrentie. Royce bespreekt daarna zijn getroebleerde band met Lupe Fiasco in een sicke flow. Zo’n collabo die je gebruiken kan, 100%.

Tyler, The Creator – WHAT A DAY

In de meeste oneven jaren wachten Tyler, The Creator-fans minstens tot de jaarwisseling, om zich weer op te maken voor de albumrelease. Dit jaar hoeft dat niet, want zijn Grammy-winning album CALL ME IF YOU GET LOST kreeg afgelopen vrijdag een uitbreiding onder de noemer ‘The Estate Sale’. Die telt acht nieuwe nummers die het album niet haalden, maar hij toch te goed vond om voor eeuwig op een harddisk opgeslagen te staan en onuitgebracht te blijven.

De lichtvoetige fluitpartijen op de achtergrond van WHAT A DAY contrasteren met de zware stem, waarmee hij bespreekt wat de druk van een leven in de spotlights met zich meebrengt. Hij ontvlucht het liefst, maar is ook bang om het momentum te verliezen. Het belangrijkste: trouw blijven aan jezelf en geloven in de eigen kracht.

Deze en nog 17 andere tunes zijn nu te vinden in de afspeellijst. Abonneer erop met je Spotify-account en je blijft altijd op de hoogte van wat wij luisteren. Wil je, geloof ons.

Geplaatst door bowie op 4 april 2023