NNAMARI krijgt eigen expositie in de Rotterdamse Markthal

Afgelopen maand zette Ilona Bal een schitterend kleurrijke expositie neer in de Rotterdamse Markthal. Haar kleuren vielen op in de witte ruimte die we als Rewriters010 tot onze beschikking hebben, maar in de kleurrijkheid van de Markthal zelf kun je ook de tweede kunstenares die er gaat exposeren niet onopgemerkt voorbij lopen. De in zwart-wit uitgevoerde werken van NNAMARI zijn komende maand te bewonderen.

Annamaria, werkend onder de naam NNAMARI, studeerde in 2002 af als fotograaf, maar nu is ze autodidactisch kunstenares. Sinds dat ze van Hongarije naar Nederland verhuisde heeft ze al veel kunst in de publieke ruimte gerealiseerd. Zo zorgde ze voor verschillende werken in De Wasserij in Rotterdam-Noord en voor Foundation MESH zorgde ze al eens voor een geheel geschilderde ruimte.

Toen ze begon aan straatkunst was het veel klein werk zoals stickers en paste-ups, maar al snel begon ze met haar eerste muurschilderingen. Vanuit daar nam ze deel aan stedelijke kunstprojecten en openbare kunstfestivals.

Haar interesse ligt bij moderne, industriële kunst en architectuur. Dat is terug te zien in haar eigen werk. Haar rechte lijnen en geometrische vormen, altijd weergegeven in zwart-wit, zien er vaak futuristisch en flitsend uit. Dat flitsende komt doordat je in haar werk vaak een beweging kunt zien die er helemaal niet is. Dat is iets wat je hoe dan ook zelf moet komen ervaren in de Markthal.

De expositie van NNAMARI is te zien vanaf 7 februari t/m 7 maart 2021. Voel je vrij om een kijkje te nemen naar de abstracte lijnen van NNAMARI in de Markthal! Adres: Dominee Jan Scharpstraat 298, 3011 GZ Rotterdam.

Geplaatst door bowie op 5 februari 2021