NL & België is het thema van de Spotify-playlist van deze week

“Die is Nnelguy, NL en Belgie”, rappen Zwangere Guy en Yung Nnelg back-to-back op de nieuwe track Niet Voor De Views. Het is de eerste tune van So So Lobi 2, en ook Winne en sor doen erop mee. Die line deed ons besluiten dat het thema van onze Spotify-playlist van deze week precies dát moest zijn, dus hebben we alle nieuwe heat uit de lage landen voor je verzameld. Volgen is het advies.

Deze week hoor je niet alleen die grote tune van de nieuwe plaat die Winne in samenwerking met Top Notch en Patta gaat uitbrengen op 20 november, maar hoor je ook de nieuwe track van Hef. De herfstbladeren liggen inmiddels op straat, en de eerste autoruiten zijn alweer gekrabt, dus het was niet lang wachten tot Bundy weer van zich zou laten horen. Met de door Davey Donovan geproduceerde joint Fouten keert hij terug. Ook Sticks is, kort na zijn laatste album, alweer terug op de release-radar. In samenwerking met Kubus, Kraantje Pappie en Mick Spek laat hij alvast een voorproefje los van Het Mooiste Komt Nu, het nieuwe album dat hij volgende week uitbrengt.


Het spervuur aan bars van D-Double kon natuurlijk niet uit de lijst blijven, maar we hebben ook een aantal onbekendere namen voor je. Wat dacht je van DADA met zijn meest persoonlijke tune tot nu toe, Jantje die zijn veelbesproken 101Barz-sessie als song uitbrengt en Tur-G op een drillbeat? Uit België komt er ook genoeg vuur: de eerste single van het Goeie Jongens-album, dat de Genkse hiphopscene op de map gaat zetten (stay tuned voor een artikel!) en DIKKE, die met Zes In De Ochtend zijn eerste release op Top Notch uitbrengt. Vergeet ook niet je nek bijna te breken op de tune van Jetroo en Luie Louis. De 8bit-trap van Once1x sluit de lijst af.

Klik hieronder op play voor het beste uit de lage landen en abonneer je op deze playlist om altijd op de hoogte te blijven!

Geplaatst door bowie op 6 november 2020