Niveau4 versmelt het beste hiphoptalent van België met twee jazzbands

In 2016 creëerde de organisatie van het Brusselse festival Couleur Café het hiphopproject Niveau4; een unieke show die het beste opkomende talent uit Brussel, Vlaanderen en Wallonië samenbracht op één podium. De eerste vier edities gaven vele artiesten de kans zichzelf voor te stellen aan muziekliefhebbers uit het hele land. Onder meer Roméo Elvis, Coely, Zwangere Guy, Brihang en Miss Angel behoren inmiddels tot de alumni. Op zaterdag 25 juni vindt op Couleur Café, vlak onder het Atomium, een nieuwe editie plaats. En die wordt nu al gelabeld als de meest unieke en gedurfde hiphopshow ooit.

Het Brusselse Ossegempark is op die dag het toneel van Couleur Café. Tussen wereldsterren als Shaggy en de nieuwe Afrikaanse superlichting met onder meer Yemi Alade en Remi zijn er maar liefst 75 minuten gereserveerd voor een speciale show waarin hiphoptalent en aanstormende r&b-sterren worden verenigd met twee jazzbands. Dat klinkt veelbelovend, zeker als je hoort dat de muzikanten ook hun eigen momenten krijgen om de show te stelen. Er ontstaan samenwerkingen binnen het project die lang daarna nog vruchtbare muzikale relaties opleveren.
Verwacht een saxofonist, bassist en gitarist in Commander Spoon, aangevuld met de self-sampling fanaten van ECHT!, bovenop een dosis dikke mc’s en vocalisten. Hieronder check je de hele line-up van Niveau4 van 2022, inclusief muziek om warm te draaien.

Rare Akuma

Roswein

Shaka Shams

Dushime

Narko T

STACE

RonnyHuana

Commander Spoon

ECHT!

Op 16 juni kun je al een gratis try-out van het collectief bijwonen in Het Depot te Leuven. Lees alle informatie daarover hier. En koop je tickets voor Couleur Café in Brussel hier. Dat weekend treden ook onder meer IAMDDB, AJ Tracey, Fally Ipupa, Zwangere Guy, STIKSTOF en Koffee op.

Geplaatst door bowie op 14 juni 2022