Night Sessions Television – Nuthin To Lose

 

Regisseur: Imu Gutter

Bekend van: onbekend

Acteurs: n.v.t.

Extra’s DVD: diversen

Film uitgebracht in: 2003

Prijzen DVD: onbekend

Verhaal / Mening: Jawat, zijn er Amerikanen in het land? Deze DVD straight from New York verzorgd door Night Session Television is nog slechter dan een mislukte grap van een cabaretier.

Aangezien er weinig over de diepzinnigheid van deze “aan elkaar geplakte documentaire” valt te bespreken heb ik verhaal en mijn mening voor het gemak samengevoegd. De DVD is opgebouwd uit diverse losse fragmenten van freestyles, live shows, interviews en video mixes.

De guests worden aangekondigd in de intro d.m.v. een beste “leuke” freestyle. Daarna begint de speurtocht naar de rode lijn. Geloof me: die is niet aanwezig. Een goede tip is om vanuit het rootmenu de delen te bekijken en niet de DVD automatisch te laten afspelen. D.m.v. speel-kaarten worden de delen aangegeven in het rootmenu.

Enfin, het eerste deel beslaat dus de “soundtrack” van de DVD (de introductie freestyle). Het tweede deel bestaat uit diverse korte reacties van rappers/producers. Zo kan je 50 cent (G G G Unit) aanschouwen bij een radio interview van 106.3 Hot Fm en is er een korte impressie van een optreden (waar je overigens niks van verstaat door de bedroevende geluidskwaliteit). In het interview worden de mix tapes van Lloyd Banks besproken en onderwerpen zoals drugs en fat women. Inhoudelijk weinig dus! Het enige opvallende is de diss naar Ja Rule toe.

Als we een andere speelkaart openen ontmoeten we in een kort fragment Xzibit. Hij vertelt over “de” regels en kan de kijker eventjes aanwezig zijn bij een opname van een track samen met de X-ecutioners. Andere kaarten staan voor een blik bij de video opname van de Diplomats tezamen met Master P en op de film Paid in Full met Cam’ron. De meest opvallende scène is die van KRSONE. Hier gaat hij in op de vraag: is the real hiphop still alive in the States.
“Forget Nelly, hiphop is a cival war” is een van de uitspraken! De Funk Master Flex carshow slaat eigenlijk nergens op! Meer wil ik er niet over kwijt.

Als laatste deel moeten we de shoutouts en promo’s bekijken. Harlem Music Hut, diverse freestyles (o.a. van Breez Evahflowin) en slap blabla komen langs in dit gedeelte van de DVD compilatie.

Het eindoordeel komt dus net uit op een vier van de tien, zegt al genoeg denk ik!

Geplaatst door bowie op 3 mei 2004