Aanstaande zaterdag, 9 april, is er voor ieder wat wils te doen, te zien en te beleven in Rotterdam. Niet alleen Motel Mozaïque, maar ook kleinere events zoals de officiële launch van de Rewriters streetart-route inclusief app, de allereerste solo-expositie van RUL3RS en een La Haine art festival. Een overzicht van de dopeste events check je hieronder.

roofrewriters010

Rewriters launch @ Hoboken
We teasen al een tijdje met de hashtag #rewriters010, diverse muurschilderingen door het hele centrum en mooie YouTube-video’s, maar op 9 april is dan eindelijk de officiële opening van Rotterdam’s eigen streetart-route inclusief app. De route is zowel begeleid te lopen als zelf te ontdekken met de app. Vanaf 14.00 is iedereen welkom om het glas te heffen en een deel van de route mee te lopen.

The Beatmakers Union @ Hoboken
Proeven hoe de sfeer is bij The Beatmakers Union? Kom naar de live beatmaking-sessies (15u en 17u) en een after-chillsessie met ‘food and music by Gulfstream’ vanaf 18.30. Goede vibes!

Old Soul / New Script @ Zwarte Markt
De eerste solo-expo van RUL3RS is een feit! Old Soul / New Script herbergt veel van zijn illustraties, schilderijen en sculpturen, dus kom van 18.00 tot 22.00 naar de Zwarte Markt aan de Hoornbrekersstraat 25 om het mee te maken. Drankjes zijn inclusief.

lahaineeventroffa9april

La Haine Art Festival @ Pakhuis Westelijk Handelsterrein
La Haine, de beroemde Franse cultfilm, is inmiddels de 20 jaar gepasseerd en daarom zal er op dit eigenzinnige festival veel in het teken staan van de film. Naast twee vertoningen van de film zal er een expo zijn met veel Rotterdamse creatievelingen (o.a. Franky Sticks en Stacii Samidin), een vertoning van de docu The Hard Stop (over de man die veroordeeld is voor de London Riots van 2011), een talkshow (met o.a. de cast van die docu) en een afterparty met diverse dj’s. Tijden: 15.00-04.00.

Moboken @ Hoboken
Op 8 en 9 april kun je in Hoboken aan de Hoornbrekersstraat diverse activiteiten checken onder de noemer Moboken. Programmering loopt uiteen van dichters tot straatkunst, live acts, dj’s, muzikale jamsessies, een debat over stadsontwikkeling en onafhankelijke exposities.

Motel Mozaïque in heel Rotterdam
Tijdens Motel Mozaïque zijn er nog veel meer hiphopgerelateerde dingen te ontdekken. Wat te denken van de ‘pre-party’ met een interview en optreden van Typhoon tijdens BinnensteBuiten, optredens van Tourist LeMC en Dichter én een Soulection Label Night in Annabel? Alle informatie over het festival, de tickets, de tijden et cetera vind je op hun website.

Meer Nieuws, Rewriters, Rotterdam