De magere culturele zomer krijgt toch nog wat vlees op de botten, met dank aan cultuurhuis De Brakke Grond in Amsterdam. In Peepshow Palace vinden drie optredens en/of voorstellingen per dag plaats. En dankzij Motel Mozaique kunnen we er ook het Rotterdamse label Couture 33 vinden. Aanstaande zondag -16 augustus- treden Winne, Melissa Lopes en Raw Roets op op het draaiende podium.

Peepshow Palace is een unieke en coronaproof concertsetting in Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond in Amsterdam. De afgelopen tijd stonden er diverse artiesten en voorstellingen geprogrammeerd, en ook hiphop krijgt er een plek. Derrick Smittenaar van Motel Mozaïque is enthousiast: “We werken al een aantal jaar heel fijn samen met De Brakke Grond voor het project GrensGeluid. Daarom hebben ze ons benaderd om ook in Peepshow Palace wat te doen. Na onder meer een geslaagde editie daarvan met Spinvis en Mauro Pawlowski gaan we nu iets heel anders programmeren. We zijn blij dat De Brakke Grond ons als MOMO de kans geeft om Nederlandse en Vlaamse artiesten neer te zetten waarin we geloven. En dat in een periode dat er niet of nauwelijks opgetreden kan worden.”

Speciale projecten met Winne

De samenwerking met Couture 33 komt ook niet uit de lucht vallen. “We hebben een goede band met Winne en al meerdere malen samengewerkt. Voor zowel reguliere conceerten in Annabel, als speciale projecten. Hij heeft eens opgetreden in de beeldentuin van kunstenaar Joep van Lieshout en gaf ooit een guided tour tijdens MOMO Festival.”

Voor aanstaande zondag pakken ze op een hele nieuwe manier uit: “Bezoekers zitten echt in een peepshow-hokje, met honderd paar andere ogen kijkend uit de overige hokjes. In het midden is het draaiende podium. De drie artiesten van Couture 33 treden los van elkaar op, maar zullen ook het podium met elkaar delen. Ze werken natuurlijk ook onderling veel samen, dus het wordt een verrassende show.” Het wordt dus echt een show waarbij de creativiteit en muzikaliteit van het label van Winne centraal staat. Verwacht tunes van Oprecht Door Zee, nummers van de onlangs verschenen EP Dromen in Kleur van Raw Roets en van de EP Single van Melissa Lopes.

Er zijn nog wat hokjes vrij voor aanstaande zondag, wanneer ze maar liefst drie keer de Peepshow Palace betreden. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Meer Nieuws, Rotterdam