Er was eens een podcast die HIJStakkies heette, en toen ineens een paar maanden niet. Maar vreescht niet, trouwe luisteraar! HIJStakkies is back. En voor seizoen twee hebben we grote plannen.

Vorig jaar begonnen we vol goede moed aan onze podcast vanuit de Rotterdamse bibliotheek. De eerste aflevering was direct een hit, afgaande op zowel de reacties, als de opkomst bij de live opnames ervan. De tweede aflevering–tja, de tweede aflevering. Daar leerde we dat live-opnames van podcasts soms best lastig kunnen zijn. Maar we gingen vol goede moed door, en hadden de maand erop een prachtig ronde-tafelgesprek over Wu-Tang, naar aanleiding van hun 25-jarig jubileum.

En dat was voorlopig het einde van HIJStakkies als maandelijkse serie vanuit de bibliotheek in Rotterdam. We namen bij ons op de HQ nog één aflevering op met Chillhop-oprichter Bas van Leeuwen als gast, en dat bleek uiteindelijk een soort bonusaflevering van seizoen één te zijn. Zonder vaste standplek, moesten we op zoek naar een andere invulling van HIJStakkies.

Die hebben we gevonden! HIJStakkies heeft helemaal geen vaste standplek nodig, besloten we namelijk. Overal waar we een microfoon en een harde schijf neer kunnen pleuren, kunnen we namelijk een gesprek opnemen. Mits het niet te rumoerig is natuurlijk. Bij mensen thuis, achter de schermen bij interessante venues, backstage tijdens festivals. Overal kun je ten slotte takkies doen met mensen die dingen weten.

We besloten een aantal steden te prikken, en daar rond de tafel te gaan zitten met creatieve mensen in de hiphop-scene van hun thuishaven. Of bij een artiest die ons boeit op de bank te gaan zitten. We gaan dus op tour met HIJStakkies in seizoen twee. De resultaten daarvan, kun je voortaan elke eerste woensdag van de maand om 12:00u checken, en wel vanaf nu. Een hint naar de inhoud daarvan, vind je hieronder.

En wie weet, zo’n live opname op een dope locatie? Die droppen we binnenkort vast wel weer eentje, als special tussendoor. Maar voor nu, kun je woensdag 1 mei alvast in je agenda pennen. We back, baby.

Meer HIJStakkies, Nieuws