Veel speciale hiphopreleases op Record Store Day 2015

Op Record Store Day kun je weer helemaal losgaan om speciale muziekuitgaven te bemachtigen in één van de vele winkels die meedoen. Ook dit jaar verschijnen er tussen de gebruikelijke Bee Gees- en de David Bowie re-issue-platen weer een aantal hiphopreleases. Record Store Day valt dit jaar op zaterdag 18 april, dus omcirkel die in je agenda en zet die dag vroeg je wekker om de releases te bemachtigen. Een overzicht van de hiphopgerelateerde releases die gaan droppen zie je hieronder.

record store day headertje

A$AP Rocky – LPFJ2
De banger van de A$AP Mob frontman die eerder dit jaar verscheen, wordt op 18 april uitgebracht op een exclusieve 7-inch. Bekijk de video nog eens hieronder:

Cypress Hill – The Phuncky Feel One
Cypress Hill is weer even helemaal hot. Later deze zomer staat de latino hiphopformatie op WOO HAH! in Tilburg en op Record Store Day verschijnt er een 7-inch van hun classic track en tevens tweede officiële single The Phuncky Feel One, afkomstig van hun debuutalbum Cypress Hill uit 1991. Deze door DJ Muggs geproduceerde klassieker haal je op 18 april in een exclusieve oplage op vinyl!

Eyedea & Abilities – E&A
Het album E&A van Eyedea & Abilities uit 2004 bevat een producer, DJ Abilities, die er vrolijk op los experimenteert en een battle- en freestylerapper, Eyedea, die knalt met old school flows en topics. Ook de scratches zijn erg on point. De release is te beluisteren op Spotify:

J Dilla – Fuck The Police
Er komt wel vaker muziek uit van Jay Dee op Record Store Day. Dit jaar is één van de twee (!) Dilla releases de track Fuck The Police uit 2001, waarin hij zijn mening uit over corrupte politieagenten die geweld plegen tegen de zwarte bevolking (na de gebeurtenissen in Amerika natuurlijk actueler dan ooit). De release wordt uitgegeven in een 9-inch picture disc in de vorm van een politiebadge. Beluister de track hier:

J Dilla – Love
Hoe contrasterend is het dan om erachter te komen dat de tweede Dilla track die uitkomt op vinyl de titel Love draagt. Op Love doet Pharoahe Monch mee en het nummer is afkomstig van zijn album The Shining uit 2006, dat bij zijn overlijden incompleet was en na zijn dood is afgemaakt.

Jurassic 5 – Quality Control
Het tweede J5 album uit 2000 is ook geselecteerd voor een heruitgave, en wel eentje op 4 lp’s (inclusief het originele album én de instrumentals) in een houten box.

KMD – Black Bastards
Het album dat bijna nooit was verschenen en eerder dit jaar nog door Gerson Lopes werd besproken in een editie van ons item ‘HIJSgedraaid’ gaat op 2 cd’s (incl. picture disc) verschijnen met als verpakking een pop-up boek voor kinderen. Te hard.

Lefto – Dunkin’ Munchkin$
De Belgische dj en producer Lefto bracht vorige maand een 10 tracks tellende beattape uit die in fysieke oplage uitkomt op 18 april. Beluister de tape:

Run The Jewels – Record Store Day Release
Run The Jewels bracht hét album van 2014 uit en op de speciale ‘Record Store Day Release’ zal een nieuwe track te horen zijn (!) naast o.a. Blockbuster Night Pt. 2 en Pew Pew Pew.

Wu-Tang Clan – Protect Ya Neck
Hier gaan we niet teveel over zeggen. Een klassieker die wordt uitgegeven op zwart-geel vinyl.

Alle informatie over de deelnemende winkels is hier te lezen. Succes met jagen!

Geplaatst door bowie op 11 maart 2015