De vikingen, de Dutch Bros, de bebaarde Laurel & Hardy, de vierarmige printmachine. Het zijn enkele van de bijnamen die Telmo Pieper en Miel Krutzmann, oftewel Telmo Miel als duo dragen. Dat partnerschap omschrijven ze zelf zonder schroom als een creatief huwelijk, en morgen vieren ze het vijf-jarig bestaan daarvan met een expositie in galerie Sober Collective in Rotterdam.

We spraken ze onlangs nog voor een uitgebreid interview en toen kwam hun bijzondere partnerschap ook al ter sprake:

“Het is niet zo dat hij beter is in gezichten en ik in handen of zo. Alles dat we maken, kunnen we allebei even goed”, vertelt Telmo. Het is volgens hem dan ook volstrekt onherkenbaar wie van hen welk deel precies schildert. “Dat weten alleen wij, maar dat komt ook omdat je al zo lang samenwerkt dat je van elkaar dingen leert en oppakt.” Even denkt hij na. “En blind elkaar kan vertrouwen.”

“Als we een schets hadden waarbij we allebei dachten ‘dit wil ik maken’, dan pakten we die foto, scheurden we het doormidden en dan ging ik links maken en hij rechts. En dan maakten we samen dat ontwerp. Dat was heel fijn, omdat je dan lekker met zijn tweeën geconcentreerd aan één ding kon werken.” En naast die praktische en creatieve voordelen, was er nog een mooie bijkomstigheid die individueel werkende artiesten missen moeten: “Wij vonden het leuk om lekker samen buiten te staan en over voetbal te praten en samen bier te drinken. Veel gezelliger.”

Kom vanaf morgen het overzicht checken van wat deze internationaal gerenommeerde artiesten in de afgelopen vijf jaar hebben gedaan, en drink een biertje met de boys. Gefeliciteerd Telmo Miel!

Meer Nieuws, Rewriters, Rotterdam