De afgelopen maanden hebben we iedere avond drie muren een nieuwe bestemming gegeven tijdens Rotterdam Verlicht. Onder de naam HIJSLIGHTS boden we digital artists een plek om hun kunst te etaleren. Op de zijgevels van prominente gebouwen in Rotterdam-Zuid (Rotterdam Ahoy, het Santos-pakhuis en een flat nabij tramstop Vuurplaat) werd levensgroot kunst geprojecteerd. De finale van het project is in zicht, maar niet voordat we nog één truc uit de hoge hoed toveren.

We sloegen de handen ineen met Digital Playground, die online workshops hebben gegeven aan de leerlingen van twee onderwijsinstellingen: VO-De Passie en het Grafisch Lyceum. De leerlingen konden vervolgens zelf aan de slag met animeren en op de betreffende gebouwen kun je vanaf nu de eindresultaten zien. Zo bieden we met het HIJSLIGHTS project niet alleen een podium aan gerenommeerde kunstenaars, maar ook aan de nieuwe generatie.

De workshops leverden veel positieve reacties op, van zowel docenten als leerlingen. Nu kunnen zij hun kunst op groot formaat zien. Hun digitale werken worden afgewisseld met hoopvolle en mooie Valentijnsberichten die door Rotterdammers zijn ingestuurd. De bewegende beelden zijn nog iedere avond te zien t/m 11 februari, op de ‘schermen’ aan de Brede Hilledijk 95 (Santos-Pakhuis) en Paul Krugerstraat (nabij tramhalte Vuurplaat).

Meer informatie: digitalplayground.nl en rotterdamverlicht.nl

Meer Nieuws, Rewriters