Nieuwe shortdoc-serie ‘ROFFA REPRESENT’ is vanaf 3 februari te zien op OPEN Rotterdam!

Dat de Rotterdamse hiphopscene bruist als nooit tevoren staat vast. Hiphop is in de afgelopen jaren een lifestyle geworden voor mensen van alle standen, met diverse afkomsten en uit diverse wijken. In Nederland is hiphop sowieso een dominante subcultuur geworden, maar hoe uit zich dat in ‘Roffa’, waar veel jonge hiphopacts keihard werken om landelijk door te breken? Vanaf aanstaande zaterdag is dat te zien in een nieuwe docuserie.

ROFFA REPRESENT: Portret van de scene is een shortdoc-serie waarin de nieuwe generatie hiphopartiesten hun verhaal vertelt en wordt gevolgd; tijdens studiosessies, optredens en gewoon tijdens het chillen met vrienden. Dat levert eerlijke, heftige en mooie uitspraken op over hoe sterk de hiphopcultuur in hen, maar ook in de stad verweven zit. Het is als het ware een portret van de scene die we met z’n allen zo omarmen. De eerste aflevering is aanstaande zaterdag, 3 februari, om 18:40 (met elk uur een herhaling!) te zien op OPEN Rotterdam. Check hieronder alvast een teaser van die episode met MC JR. Over de rest van de deelnemende artiesten verklappen we nog niets, daarvoor moet je de docu zelf gaan zien of gewoon onze kanalen in de gaten houden!

Check de live-stream van OPEN Rotterdam hier.

ROFFA REPRESENT: Portret van de scene is geschoten door Rauwkost Collective, geproduceerd door Riverpark Film en de redactie is uitgevoerd door Bowie van Loon van Hiphop In Je Smoel.

Geplaatst door bowie op 30 januari 2018