Reacties op The Get Down, Baz Luhrman’s liefdesverhaal dat zich afspeelt in de begindagen van hip-hop en geproduceerd werd door Netflix, waren behoorlijk gemengd. Vooral enkele anachronismen en de punten waarop het fictieve verhaal duidelijk afweek van de historische werkelijkheid kregen kritiek te verwerken.

Dat laatste zal sowieso niet geval zijn bij Hip-Hop Evolution. Deze serie tapt uit hetzelfde vaatje en wil de evolutie van hip-hop vertellen van de jaren ’70 tot ’90, maar doet dit in de vorm van een documentaireserie in plaats van een musicalsetting.

De serie wordt gepresenteerd door de Canadese rapper Shad Kabango en is geproduceerd door HBO Canada. De rechten voor de serie zijn buiten Canada echter verkocht aan Netflix, waar je nu dus alle vier de afleveringen van het eerste seizoen bekijken kunt. De eerste aflevering heeft al meteen een paar mooie momenten te pakken wanneer Coke LaRock een paar van zijn proto-raps spit en Grandmaster Flash uitlegt hoe hij speakers uit autowrakken sloopte om zijn eigen apparatuur mee te bouwen.

Één tip: Let niet teveel op de ondertiteling, of zet deze zelfs helemaal uit. Uitspraken als “The Bronx rollin’ thick!” ondertiteld zien worden als “De Bronx krijgt een stijve!” is behoorlijk genant voor alle betrokken partijen.

Meer Nieuws