Op 15 september vindt op het Rotterdamse Afrikaanderplein het festival POW! WOW! Rotterdam plaats. Naast muurschilderingen, live painting op voertuigen en een volwaardig muziekprogramma presenteren we ook nog een internationaal breakdance-programma met verschillende battles, gehost door HustleKidz en met medewerking van de wereldberoemde b-boys als Moy Rivas en Flea Rock.

B-boying keert terug in Rotterdam
Tijdens POW! WOW! Rotterdam herrijst er een heuse b-boy stage op het Afrikaanderplein. Hier zullen, verspreid over de dag, diverse battles plaatsvinden.

“HustleKidz heeft de afgelopen vijftien jaar wereldwijd flink naam gemaakt. Nu is het tijd om de wereld naar Rotterdam te brengen!” – Xisco

Er zal een 1-on-1 b-boy battle zijn en voor de kids (t/m 16 jaar) is er een allstyle-battle. De battles worden georganiseerd en gepresenteerd door HustleKidz. Dit Nederlandse collectief van b-boys reist al jaren de hele wereld over en herbergt wereldkampioen Menno van Gorp, Xisco Riboch, Justen Beer, Kid Colombia en Shane. Xisco: “We kunnen eindelijk weer een keiharde b-boy jam neerzetten in Rotterdam; vóór b-boys, dóór b-boys. HustleKidz heeft de afgelopen vijftien jaar wereldwijd flink naam gemaakt. Nu is het tijd om de wereld naar Rotterdam te brengen!”

Internationale battles en grote prijzen
Een internationaal gerenommeerde jury zal de b-boy battles beoordelen. Legendarische sleutelfiguren als Moy Rivas (USA), Flea Rock (USA) en Xisco (NL) zullen bepalen wie er met de prijzen naar huis gaan. HustleKidz nodigt de wereldwijde top uit, en daarnaast kunnen alle b-boys die de strijd aan willen gaan ook meedoen. Xisco: “De top van de Nederlandse en Europese b-boy scene zal strijden om de eerste plaats in de 1 on 1-competitie. De winnaar wint een verzorgde trip naar POW! WOW! Hawaii om daar ook aan het breaktoernooi mee te doen en Team POW! WOW! Rotterdam te vertegenwoordigen. Daarnaast is er in totaal € 1000,- in cash te winnen en zijn er ook diverse andere prijzen te pakken.”

In het dansprogramma zullen ook legendarische exhibition battles plaatsvinden waarin een aantal van de beste b-boys ter wereld het vriendschappelijk tegen elkaar op zullen nemen. De eerste battle die daarvan bekendgemaakt wordt is Justen Beer (NL) vs. ZEKU (USA).

Zelf meedoen?
Wil jij strijden om de prijzen in de 1-on-1 battle of lekker meedoen met de all style kids-battle? Inschrijven kan vanaf nu via het online formulier!

POW! WOW! Rotterdam is onderdeel van het Rotterdam Street Culture Weekend 2019. Van 13 tot en met 15 september 2019 staat Rotterdam volledig in het teken van street culture met (inter)nationale streetart en sports!

Meer Nieuws