HIJS introduceert: Hiphop In Een Notendop. Maandelijks wordt er teruggeblikt op het nieuws van afgelopen maand. Check het overzicht en je bent iedere maand weer helemaal bij.

Binnenland

MC Miker G verschijnt in het programma De Wereld Draait Door. Door de featuring op het album van Extince staat Miker G weer volop in de spotlights. Na zijn wereldhit Holiday Rap in 1987 is hij diep gevallen en probeert nu weer enigszins omhoog te krabbelen uit de goot.

Het duo Pete Philly & Perquisite is dit jaar ambassadeur van de vrijheid en gaat dus in de helikopter alle Bevrijdingsfestivals af. Ook wordt Mystery Repeats uitgebracht in heel Europa en Zuid Afrika via Unexpected/Anti Records.

17 februari gaat Fatcap Express in première. De film van Kas vertelt het verhaal van 2 tegenpolen uit Rotterdam en geeft je een kijkje in de wereld van graffiti schrijvers. Check de trailer.

HIJS komt plots de clip Journey tegen die we jullie niet wilden onthouden. Pan Afrikanz brengt je met GMB, Concrete en aDiSon terug naar begin jaren ’90, pure nostalgie.

Vinyl Addicts brengt een exclusieve en gelimiteerde (slechts 200 stuks) vinyl-EP van Lord Finesse uit met 6 nog nooit uitgekomen tracks.

Audio Elixer releaset Zwarte Parels met bijdragen van Sticks en Rico.

Blocnotes gooit geheel gratis en voor niets 4 tracks online, alsof het niks kost.

G-boah (ex-Postmen), producer/DJ, is terug met een solo EP. Spreekt Voor Zich_ is alvast een opwarmer voor een album. In het verleden heeft de Rotterdammer producties gedaan voor onder andere Raymzter.

Blaxtar komt na Ozmoses met zijn tweede album op de proppen, ChronozBaäl. Het album is in z’n geheel online te beluisteren, goeie zaak.

Buitenland

Het debuutalbum van eMC is inmiddels al gelekt. Officieel komt The Show pas over anderhalve maand uit, maar zoals gewoonlijk zwerft het album al rond op internet.

Slim Fast wilt Eminem helpen met zijn gevecht tegen overgewicht. De rapper zingt na al z’n succes duidelijk een toontje lager.

Looptroop heet vanaf nu Looptroop Rockers. Rapper Cosmic heeft de groep verlaten en het vierde album Good Things van de formatie zal binnenkort uitkomen.

p. Dizzee Rascal brengt Maths & English ook uit in de VS. Het onafhankelijke Def Jux-label zal het album uit gaan brengen. Op deze versie is ook een drietal bonustracks te vinden.

Legendarische beatboxer Rahzel werkt aan nieuw album. De Godfather of Noyze werd wereldberoemd door het legendarische If Your Mother Only Knew.

DMX werkt aan een gospel album. Tien jaar na het na het uitkomen van zijn debuutalbum ’It’s Dark and Hell Is Hot’ draait Dark Man X 180 graden om. HIJS voorspelt dat zijn nieuwe album It’s Light and Heaven Is Cold zal gaan heten.

Snoop Dogg haalt gelukkig niet alleen het nieuws vanwege schandalen. De veelbesproken rapper verklaart tegenover MTV geïnteresseerd te zijn in een samenwerking met Madonna en Bono (U2), andersom ook?

Meer Nieuws