Na een jaar van HIJS Beatbattles, waarvan alle winnaars de studio in mochten met het grootste raptalent van eigen bodem, is #hijsbeats klaar voor een release met een bijbehorende party. Op 29 november zal in samenwerking met Chano & Dusee en 013 de speciale release gepresenteerd worden op het grootste indoor hiphopfestival van Nederland, Definitie van Hiphop in 013 te Tilburg.

HIJS Beats Them, zoals de compilatie zal heten, zal op een speciale manier worden gepresenteerd. De gehele compilatie zal live ten gehore worden gebracht tijdens een showcase op Definitie van Hiphop, tussen 16:00 en 17:00. Eerder die dag zal de plaat al te beluisteren zijn via de website en Soundcloud van Hiphop In Je Smoel. Voor de totstandkoming van de release werkten alle winnaars van de HIJS Beatbattle van afgelopen seizoen gedurende één dag samen met het grootste raptalent van Nederland. Zij werden in de studio aan elkaar gekoppeld. Dit levert de volgende line-up op:

 

Acts:

Mongoose, Brandwerk, Joe Kickass, Ill & Ape, Daan Rijkers, Roy Kable, Vinny, Ashes, Heavy, Kymer McGyver, Brada, Profix, Fotosynthese en Timmietex.

 

Producers:

Jengi Beats, George Kush, Magama, Tantu Beats, Carmine, RIXX, MUMA, Dennis Martina en Twisla Beats.

 

Een unieke release op het grootste indoor hiphopfestival van Nederland, daar wil je uiteraard bij zijn. Op Definitie van Hiphop (alle info over het evenement lees je hier) treden dit jaar verder onder meer Sticks & Moon, Adje, Rico & A.R.T., StropStrikkers, Van Kwaad Tot Erger, Diamantairs en Josbros op. Early Bird tickets zijn te koop via deze link voor € 15,- exclusief servicekosten. Later zal de prijs stijgen naar € 20,- exclusief servicekosten.

 

Update: De documentaire #hijsbeats: HIJS Beats Them zal vanaf 24 oktober online te zien zijn via de kanalen van Hiphop In Je Smoel. Deze documentaire, geschoten door Danny Bliek, is een registratie van 5 juli 2014, de dag waarop het compilatiealbum tot stand kwam in het Haags Hiphop Centrum (H3C) in Den Haag.

Meer Nieuws