Jermaine de Wind, 27 jaar en geboren Tilburger, behoort tot vijf procent van de mensen die na vijf jaar nog leeft nadat er een glioblastoma -een hersentumor waarbij vaak een prognose van slechts anderhalf jaar wordt gesteld- werd geconstateerd. Vlak voor kerst kreeg hij te horen dat er acht tumoren in zijn hoofd zitten. Er wordt onder de noemer ‘Mainlife’ al op verschillende manieren geld opgehaald voor een behandeling in Amerika, maar er is maar liefst € 250.000,- nodig. Een groep fanatieke stadsgenoten organiseert op zondag 5 februari een benefietavond en niet zomaar een: het wordt een volledig hiphopfestival in 013 met diverse grote namen en jij kunt helpen door een kaartje te kopen.

“Die zaal moet gewoon vol, zodat we zoveel mogelijk geld ophalen voor Jermaine”, zegt Boy a.k.a. DJ Flamboyant, net als Rens Peters (19gigs en Gaande), DJ Sueside, DJ Chocolat en Querida Latipha Yonina een van de organisatoren. “De hoofdact op dit moment is Great Minds, die speciaal voor deze gelegenheid nog eens bij elkaar komen. Ook hebben we Kid de Blits en JPB bevestigd en daarnaast heel veel dj’s zoals DNS x TLM, Sueside, Fab x Paans, Elle Rich en Tish, maar reken op een avondvullend programma en nog veel meer verrassingen. Wij steunen Jermaine in zijn strijd en hopen dat veel mensen hetzelfde willen doen. De opbrengst gaat volledig naar Jermaine’s Mainlife.”
Vanaf 20.00 tot 00.30 heeft de groep 013 tot hun beschikking. “We zijn bezig met nog wat dikke namen, misschien openen we daardoor wel wat eerder. Hou vooral het Facebook-event in de gaten voor updates en zet jezelf op aanwezig. Het wordt een onvergetelijke avond voor iedereen, maar vooral voor Jermaine en zijn familie.”

Tickets voor #MAINLIFE in 013 zijn vanaf nu te koop via Ticketmaster.

Meer informatie over Jermaine’s strijd tegen zijn ziekte lees je op zijn eigen website, waar je ook kunt doneren.

Meer Interviews, Nieuws