Frietboer werkt aan monstertrack en jij kunt meedoen!

Frietboer, de Brabantse producer die je kunt kennen van zijn label Frietboerism, bijvoorbeeld zijn formatie Fris en Dood óf de producties die hij leverde voor het laatste Onderhonden album, is bezig met een enorme possecut op één van zijn beats. En het mooiste van het verhaal is: jij kunt meedoen! Hoe? Lees snel verder, we hadden namelijk een kort gesprek waarin hij alles uitlegt.

Frietboerluc102

“Ik wilde de langste hiphoptrack ever maken! Ik had daar echter geen onderzoek naar gedaan, maar het blijkt onhaalbaar te zijn om dat even in een maand te doen, want het record schijnt op 24 uur te staan. Maar da’s freestyle, dit niet.” Aan het woord is Frietboer, die een beat beschikbaar heeft gesteld ter download. De reden achter het project? “Ik wilde mijn brede netwerk met elkaar verbinden met een goeie vibe. Ik ben erop gekomen door Hiphopgemeenschap, zij geven ook mensen de kans als de vibe goed is. Er doen mensen mee die vrijwel nooit eerder hebben gerapt, maar toch verrassend uit de hoek komen. Daarnaast doen er ook diverse mc’s mee die al lang meedraaien in de scene. Ik heb al inzendingen binnen van bijvoorbeeld Casto, Rogero (Mutiara TEC), Melph, K-Non, Marco Martens en Ruys.”

Iedereen die op de track wil springen kan de beat downloaden en er een couplet op schrijven of erop scratchen, want er staan ook al dj’s op. “Het moet een indrukwekkende en veelzijdige track worden, waarop deelnemers zichzelf kunnen representen en vrijwel dezelfde kansen krijgen om gehoord te worden. “Ik krijg zowel zolderkamer-opnames als hoogwaardige studio-opnames binnen. Ik ben zelf meer van de zolderkamer-producties, dus schroom niet om in te zenden. Tot nu toe staat iedereen die heeft ingezonden zeker op de track.”

Het verhaal houdt ook nog niet op als de track eenmaal in elkaar is gezet: “Op 7 februari ga ik tijdens De Rauwe School in Amsterdam het eerste half uur van de track semi live uitvoeren en daarna ga ik de audio met video editten. De video zal bestaan uit inzendingen van de deelnemers óf de lyrics die je op dat moment hoort. Het filmpje zal op YouTube getimestamped worden zodat iedereen kan zappen naar hun favoriet(en). Al raad ik natuurlijk aan het helemaal te luisteren.”

Alle info over het ‘monstertrack project’ van Frietboer:

  • Download de beat hier (t/m 16 januari) of beluister (en download) ‘m hier.
  • Neem je verse of scratches op in .wav, voeg een track toe als referentie, je lyrics in een tekstbestand, én je artiestennaam (in geval van videomateriaal: .avi of .mov) en gooi dat in een WeTransfer naar het contact: thijs.frietboerism@gmail.com.
  • Deadline is 1 februari 2015.
  • Op 7 februari speelt Frietboer de eerste 30 minuten van de track op De Rauwe School in Vrankrijk, Amsterdam.
  • Regels: goede vibes, geen geweld, maximaal 16 bars per persoon, geïnspireerd op de beat.

Voor meer info over Frietboer check je gewoon zijn website.

Geplaatst door bowie op 13 januari 2015