De laatste reguliere HIJS Beatbattle mag dan wel voorbij zijn, maar we zouden HIJS niet zijn als we niet iets extra’s hadden. Daarom organiseren we in samenwerking met Chano en Dusee een extra editie van de HIJS Beatbattle, dit keer met een iets andere opzet. Deze keer jureert namelijk niet een producer, maar twee rappers. Fotosynthese en Timmietex zullen de winnende beat uitkiezen en er ook nog eens een track van maken. Uiteindelijk zal de track als bonus op de #hijsbeats release te horen zijn, een speciale release waarbij alle winnaars van de HIJS Beatbattle van afgelopen jaar zullen samenwerken met het grootste raptalent van Nederland. De extra HIJS Beatbattle loopt vanaf vandaag t/m 19 juni.

Chano en Dusee
Chano en Dusee is een stichting die bestaat uit Marciano Muntslag en Harald Johan, die zich bezighouden met het stimuleren van opkomend muzikaal talent. Binnen vijf jaar willen ze een bekend platform zijn voor amateur rapartiesten middels het organiseren van vijf succesvolle campagnes. Door die bekendheid willen zij ervoor zorgen dat talenten weten waar ze aan kunnen kloppen om zich te ontwikkelen in de muziekscene. Chano en Dusee hebben gekozen voor twee mc’s die zich al jaren bewegen binnen de hiphopscene.

 

Chano en Dusee, door Murph

 

Fotosynthese
Deze rapper stond op jonge leeftijd al op het podium van grote hiphopfestivals als Roffest, Boogiedown Breda en Smoelwerk én in de finale van de Grote Prijs van Nederland en bracht in 2012 zijn debuutalbum LOS uit. Onlangs verscheen zijn nieuwe track Zweet online, waarop hij samenwerkt met Aaumffie, Grote Prijs-finalisten van vorig jaar, en met Tantu Beats, die eerder een editie van de HIJS Beatbattle op zijn naam schreef.

 

Timmietex
Timmietex timmert al jaren aan de weg en stond in het voorprogramma van Snoop Dogg en Kurtis Blow. Aankomende zomer staat hij in zijn thuisstad Tilburg ook op Woo Hah! Je kunt hem kennen van het Tilburg anthem Kruikenzeikers en het catchy Favoriete Meisje (afkomstig van zijn in oktober uitgekomen tweede album Bekende Gezichten).

 

Fotosynthese & Timmietex, door Murph 

 

Samen bepalen de twee mc’s op welke beat ze de bonustrack van #hijsbeats zullen gaan opnemen. Dus wil jij dat deze twee Brabantse mc’s een track maken op jouw beat? Schrijf je dan nu in!

 

Inschrijving
De inschrijving werkt hetzelfde als voorheen. Mocht je toch nog even alle informatie op een rijtje willen hebben:

 

– Selecteer in de Dropzone voor de contest HIJS Beatbattle: EXTRA  (vanaf 5 juni mogelijk)
– De inzending moet minimaal vijf regels biografie bevatten
– Een goede persfoto
– Contactinfo waarop we je kunnen bereiken
– Inzenden kan tot donderdag 19 juni, 00:00

 

Alle informatie over de HIJS Beatbattle is te lezen via deze pagina:

 

Meer info over de deelnemers en de opnamen van #hijsbeats lees je spoedig op onze website!

Meer Nieuws