Het is jammer, maar waar: de Dordtse hiphopformatie Brandwerk houdt op te bestaan. Of zoals de groep zelf laat weten: ‘het vlammetje wordt officieel gedoofd.’ Hun langverwachte en uitstekende debuutalbum Water Voor De Oogst, van eerder dit jaar, blijkt dus ook meteen hun afscheidsplaat. We kozen ervoor om de veelbelovende act zelf met een statement te laten komen. Lees dat hieronder.

“Na acht jaar avontuur, heel veel shows, veel plezier, vele hoogtepunten, een paar EP’s en een album wordt het Brandwerk-vlammetje officieel gedoofd. We zijn allen bezig met andere projecten en Brandwerk is niet iets dat werkt als het volledig op het tweede plan komt. We blijven vrienden en we blijven individueel bezig met het maken van muziek/kunst.”

Miel blijft bezig met Telmo Miel
Kay Slice is achter de schermen bezig met een solo-project
Elten blijft bezig met duizend en 1 dingen waaronder Woorden Worden Zinnen.
Kevin Stam en Diggy Rast kun je o.a. volgen via Het Gezelschap.

We volgen Brandwerk al sinds een vroeg stadium in hun carrière en waren dan ook vaak gecharmeerd van hun artistieke uitingen. Eerder dit jaar spraken wij de hele groep over hun eerste album, dat verscheen via Neerlands Dope. Lees het interview én beluister de plaat via deze link.

We wensen alle leden van de groep een voorspoedige carrière toe en we zien elkaar vast nog in de toekomst. Proost, op BW!

Meer Nieuws