Het Rotterdamse festival REC. is deels van opzet veranderd; de locaties zijn nog steeds allemaal te vinden in het Schieblock grenzend aan CS, maar de evenementen zijn nu allemaal los van elkaar te bezoeken met aparte tickets. In Annabel staan op 30 november drie mc’s die niet toevalligerwijs ook drie van de hardste albums van 2019 op hun naam mogen schrijven; Sevn Alias, Kevin en Cho treden op in de nachtelijke REC.-uurtjes.

Sirius
Met het album Sirius verbreedde Sevn niet alleen zijn kijk op muziek, maar ook op zijn eigen catalogus. Naast het feit dat hij pas vier jaar officieel in de game zit, kan ook al worden gezegd dat hij twee bijzondere platenreeksen aan zijn oeuvre heeft toegevoegd. Met de serie Twenty Four Sevn, waarvan het vierde deel onderweg is en één dag voor deze show verschijnt, beweegt hij vaak richting de rauwe straatrap, vol ratelende beats, knallende drums en grimmige raps. Met de ‘casso’-serie (Precasso, Picasso, Recasso) liet hij zich van een muzikalere kant zien en horen; dus inclusief soulvolle pianopartijen, warme koperblazers, afrobeats en meer zang in de refreinen. Met Sirius, het album dat hij dit jaar uitbracht, bracht hij die twee werelden samen. Hij zingt, maar daagt zichzelf ook uit ongehoorde flows en rijmschema’s te verzinnen. Het zorgt voor een creatief album waarop hij al zijn talenten laat horen.

Vrij
De een zal het typeren als loom, de ander noemt het relaxed; de ‘slow flows’ die Kevin ten gehore brengt zijn een unicum in het huidige Nederlandse hiphop-aanbod. Waar bijna iedereen anno 2019 snerpend, schreeuwend of melodieus half zingend uit de hoek komt, is Kevin bijna altijd de rust zelve. Hij weet een aangename roes over de luisteraar te leggen, terwijl hij je meeneemt naar zijn wijk. Kalm schotelt hij je voor waar hij chillt, waar hij zijn broodje eet en waar hij graag hangt. Maar hoe introvert hij ook is, Kevin heeft de drang om belachelijk hard te gaan voor zijn money. “Het kan altijd beter”, lijkt een motto te zijn. Een van de nieuwe vaandeldragers van Rotterdam. Hij stond deze zomer al in Annabel maar is van plan de zaal ook in de winter af te breken.

Since ‘93
Cho was bijna drie jaar uit beeld, maar beloonde dit jaar zijn fans voor het wachten met zijn beste plaat tot nu toe. Since ‘93 is een uiterst persoonlijk album, dat voor ieder wat wils herbergt. Fijne r&b-tracks, echte hiphoptunes vol brag ‘n boast, en ook een aantal prachtige persoonlijke nummers. Hoorbaar heeft CHO de afgelopen jaren geworsteld met het artiest zijn te combineren met het zijn van een lieve man en een kersvers vaderschap. De druk die hij voelde rondom het artiest zijn en op reguliere basis muziek uitbrengen is hem gelukkig niet teveel geworden. Daarom klimt CHO op 30 november ook gewoon weer het podium op.

De show van Sevn Alias, Kevin en Cho is op 30 november van 00:00 tot 05:00 in Annabel. Tickets zijn hier verkrijgbaar voor € 14,90.

Meer Nieuws, Rotterdam