Jaja, we zijn fokin bijna een week te laat maar bij deze alsnog: in aanloop naar het BoomDox festival op zondag 25 september stelt HIJS elke zondag een act aan je voor die een show zal rocken in Nieuwe Oogst, Rotterdam. Deze week: Eredivisie.

In het voorjaar presenteerden Wan en Nexus hun Eredivisie EP in een vol Burgerweeshuis in thuisstad Deventer. De originele, frisse sound en positieve vibes kwamen duidelijk over bij de aanwezigen. Onder de naam Eredivisie is dit de eerste release van het duo, maar met FATA (Wan) en Da Floawaz (Nexus) hebben beiden al meer toffe hiphop op hun cv’s staan. Dat nu de krachten gebundeld worden, is tekenend voor de opkomst van hiphop uit Deventer, waar bijvoorbeeld ook Flow&Co aan de weg timmert. Het is niet meer dan logisch dat deze stad ook vertegenwoordigd wordt op BoomDox.

Hoewel Eredivisie een nieuw project is, is er aan podiumervaring geen gebrek bij beide rappers. NeXusZ zette met Da Floawaz al menig zaal op z’n kop en Wan Tigga heeft met FATA (Fata Morgana) zowat elke stad in ons land met een optreden verblijd. Ook bij Eredivisie optredens is de energie duidelijk aanwezig, waardoor de vaak in brag en boast verpakte skills overtuigend geëtaleerd worden. Een verrassingsoptreden van Da Floawaz zou ook zo maar eens kunnen plaatsvinden tijdens de Eredivisie show, dus mis het niet!

Meer HIJS Live, Nieuws