BoomDox is terug: na de succesvolle BoomDox Cypher op het Schouwburgplein staat het volgende BoomDox event alweer voor de deur! Op 13 september organiseren ze namelijk een dikke gratis toegankelijke blockparty in de Boomgaardstraat (naast Worm) te Rotterdam, als onderdeel van 24Uur Cultuur. Met live-acts en natuurlijk een DJ die de dikste tunes ten gehore zullen brengen. Van 20:00 tot 23:00 ben je welkom voor een goede dosis gratis hiphop.

Line-up

Blokhoofd JR de Regelneger komt met zijn boombap hiphop een thuiswedstrijd spelen op de BoomDox Blockparty. Hij bracht eind vorig jaar zijn album Jaar v/d Blokhoofd uit met een releaseparty in BIRD en deed al diverse keren mee aan de BoomDox Cypher. Hoog tijd dus om hem een eigen show te laten rocken op de BoomDox Blockparty. Straight bangers voor je!

 

De Likt brak eerder de podia van de Melkweg, Metropolis en het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland af en is ook van plan om dat tijdens de BoomDox Blockparty te komen doen. Met hun futuristische funk zet deze formatie elke tent op z'n kop. Bij zijn is meemaken!

 

Royal With Cheese bracht onlangs in samenwerking met producer Inf een album uit dat geheel in het teken staat van het insectenleven. Op Insectenleven, dat via het Amerikaanse label Beats Broke werd uitgegeven, laat de verhalenverteller Royal horen overweg te kunnen met metaforen en associaties. Soms bijna spoken word-achtig, soms met een rauwe delivery. Benieuwd hoe dat live klinkt? Kom langs, want ook hij staat op de BoomDox Blockparty.

 

Ill & Ape is een duo uit Utka (Utrecht, voor onwetenden) dat underground hiphop brengt zoals dat al jaren verschijnt uit de Domstad. Niet voor niets werkten ze op hun EP Utka's Fenomenen Outtaspace samen met stadsgenoten StropStrikkers, ML en Ta Mère. Verwacht harde boombap beats en twee fenomenen outtaspace on stage.

 

Ten slotte is er de van origine Bredase DJ Aisek, die met haar dikke tunes het publiek zal vermaken tussen de acts door.

 

Alle info op een rijtje:

Wat: BoomDox Blockparty tijdens 24Uur Cultuur

Wanneer: Zaterdag 13 september, 20:00 – 23:00

Waar: Boomgaardstraat (naast Worm), Rotterdam

Wie: JR de Regelneger, De Likt, Royal With Cheese, Ill & Ape, DJ Aisek

Entree: gratis!

 

Afteren na de BoomDox Blockparty?

Later op de avond, vanaf 23:00, zal BoomDox ook nog Kubus presenteren tijdens het nieuwe feest Papa's Got A Brand New Bag in BIRD. Hij zal een speciale funkset draaien. Verder geven ook dj's Th'Aquisition, Cut Nice en Rob Manga acte de présence met een eerbetoon aan James Brown onder de noemer Dance Like James. Tickets hiervoor kosten € 8,- (aan de deur).

Meer HIJS Live, Nieuws