Aanstaande zaterdag, 9 september, viert het Rotterdamse HipHopHuis zijn 15-jarig bestaan op twee plekken: vanaf 13.00 uur in het HipHopHuis zelf (Delftsestraat 19a), en vanaf 17.00 op het Schouwburgplein. Deze energieke community is sinds 2002 uitgegroeid tot een gevestigde broedplaats voor creatieve jongeren die dagelijks met hiphopmuziek, dans, poetry of street art bezig zijn. Er zijn diverse feestactiviteiten, lees hieronder alles erover.

DJ en kunstenaar Franky Sticks neemt voor de gelegenheid Operator Radio over. Met interessante gasten en gerenommeerde Rotterdamse DJ’s blikt hij terug op 15 jaar HipHopHuis. Onder meer Rockid, Winne & Alee Rock, Cutnice en Aisek komen langs gedurende de dag. Daarnaast neemt hij ook Perron onder handen met een speciaal jubileum-artwork.
Het nieuwe lesseizoen, dat op 11 september start, wordt tijdens de verjaardag geopend met twee workshops, en de mediatheek, die verbouwd is tot een gezellige huiskamer, wordt geopend met een talkshow.

Na 17.00 uur gaat het feestje verder op de Rotterdamse Uitdagen. Op het Schouwburgplein laat 010 Says It All zien waarom Rotterdam spoken word capital is. Stadsdichter Derek Otte heef een speciaal gedicht geschreven dat hij daar voor zal dragen. En vanaf 18.00 is er een blockparty in de hal van de schouwburg met de dansbattle Bring The Noize. De beste hiphopdansers gaan de strijd met elkaar aan op de beats van Don Dev. De winnaar pakt de hoofdprijs van € 300,-.

Meer informatie (waaronder het exacte tijdschema) is te vinden op Facebook en de website van HipHopHuis.

Meer Nieuws, Rotterdam