Nieuws uit België en Nederland

Jerboa
Jerboa legt momenteel de laatste hand aan zijn album. De reacties op Jerboa’s 12" liegen er niet om, enkele quotes uit reviews:
… auditief snoepgoed, dat nog het makkelijkst kan worden vergeleken met het betere midtempo werk van illustere idolen als DJ Shadow, The Herbaliser en Cinematic Orchestra … Te negeren op eigen risico.(Viva Belgica)
Als er dus enige rechtvaardigheid en logica in deze wereld bestaat, dan moet het op stapel staande album van Jerboa, ‘Music For My Instruments’, een ijzersterke plaat worden die de aandacht zonder problemen naar zich toe zal trekken(Rifraf nr 150)
not unlike soundscape builders like DJ Shadow" (Sideway Mag)<br /
Meer info: jerbrecords@hotmail.com

Terilekst
De videoclip Goudkoorts (gemaakt door Kas & Thijs) is te checken op MTV RAW! Goudkoorts" is ook online te bewonderen op http://wdka.hro.nl/~0542361/Turrie

De 12" Goudkoorts met daarop o.a. Afgezaagd en Jou&Jou word gedistribueerd door Terilekst zelf.
Amsterdam: Boudisque, Soul Food, Concerto, Rush Hour, Fat Beats
Rotterdam: Demonfuzz Eindhoven: Bullit Sittard: Music Machine<
Arnhem: De Waaghals & Play It Again Groningen: Hemmes, Foefurs
Breda: Tunes Ville (Zwolle, Enschede & Nijmegen volgen nog)
Gent: Music Mania, Fried Chicken en binnenkort Brussel: Music Mania
mail: info@castro.be om online te bestellen.

Spacekees & Terilekst
Er worden nog een aantal tracks opgenomen de komende tijd. De eerste Spacekees & Terilekst 12"/cd-single Wat Wil Je Doen? zal eind januari verschijnen.

Castro
De nieuwe single van Castro zal Palestina heten en wordt nog voor 15 december gelanceerd samen met een videoclip. De clip werd geschoten op pellicule en is daarmee een unicum in Vlaanderen, zeker voor een hiphopact. Bovendien komt Castro over een politiek gevoelig onderwerp met een genuanceerde maar duidelijke visie. Het nummer zal gratis te downloaden zijn op de site evenals de clip. De precieze lanceringsdatum volgt.

De Propaganda Tour loopt op zijn einde. De laatste shows (in o.a. uitverkochte kleine zaal Paradiso en volle Hedon) waren een onverdeeld succes. De Tour komt nu nog langs Patronaat (Haarlem, 6/12) en de slotparty op 12/12 in N9 (Eeklo). Wie voor deze slotparty vrijkaarten wil verdelen, geeft ons een seintje. In januari komt een DVD uit van de Tour met livebeelden, achter de schermen, clips van Castro, Terilekst…

Castro was ondertussen ook te gast bij Club 3voor12 (VPRO) en is binnenkort ook te zien op JIMtv (411). Verder zijn er nog shows nu vrijdag (voorprogramma Young Blood Brass Band in De Kreun) en op 20/12 op Maasrock in JSC Fuego.

Castro kondigt in elk geval ook een nieuw album, dat moet verschijnen aan tegen eind 2004 op zijn eigen label Dusk Productionz! Er zijn contacten met een aantal grote een originele namen uit het hiphoplandschap van de Lage Landen i.v.m. gastraps en -producties. Meer daarover binnenkort.

Geplaatst door bowie op 29 november 2003