Nieuwe week, nieuwe muziek van o.a. Atmosphere, Kingsize en Quavo

De week opstarten, het kan nogal stroperig zijn. Je luistergedrag hoeft in elk geval niet meer aangezwengeld te worden, want wij bogen ons afgelopen weekend weer over de tofste nieuwe muziek zodat we de krenten uit de pap aan je kunnen voorschotelen. Bij deze; de music update van maandag 27 februari. Zoals altijd lichten we drie tunes uit en kan je de rest zelf ontdekken in de playlist onderaan dit artikel.

Atmosphere – Okay

Rapper Slug en producer Ant zijn terug! De cult-act Atmosphere uit Minneapolis komt in mei weer met een nieuw album, So Many Other Realities Exist Simultaneously. De twintig nummers vormen “het meest persoonlijke werk van de band tot nu toe”, volgens het persbericht dat werd uitgestuurd. Onder meer Sa-Roc, Murkage Dave en Shepard Albertson leveren featurings. Samen met het nieuws verscheen de leadsingle Okay. Volgens Slug: “Een vriendelijke reminder dat het sowieso goedkomt met je. Ik heb geen idee hoe je het gaat redden, maar het geloof in je is er.” De videoclip is eveneens vanaf nu te bekijken. Uiteraard hoort bij een nieuw album van Atmosphere ook een Melkweg-show, check dat hierrrr.

Kingsize – Alleenzaam

In de aanloop naar zijn mini-album genaamd ‘1’ dropte Kingsize al de intro. Afgelopen week verscheen er nóg een nummer van. Op Alleenzaam zet hij uiteen hoe men om hem heen reageert bij vallen en bij opstaan. Hij heeft hoorbaar geleerd lijntjes door te knippen en alleen in de belangrijkste relaties te investeren. Want waarom zou je energie steken in slangen die zich alleen melden wanneer de zon schijnt en nooit een paraplu aanbieden wanneer de eerste druppels vallen? Een verhaal waarin oude hoofdpijn en nieuw geluk elkaar ontmoeten, maar waar de laatste de overwinning pakt.

Fun-fact: Brainpower heeft ruim twintig jaar geleden dezelfde woordspeling al eens als tracktitel gebruikt.

Quavo – Greatness

Quavo bracht vorige week een nieuw nummer uit. Op Greatness viert hij de legacy van zijn groep Migos, terwijl hij een pad zoekt naar vooruitgang. Een pad dat solo te bewandelen is, want Migos keert volgens hem nooit meer terug. Nu zijn neefje en collega TakeOff er niet meer is en de band met Offset niet te lijmen blijkt, kijkt hij terug. “We blijven amazing, we hebben het gemaakt”, is de strekking. maar hij beseft heel goed: “He gone, we gone”, spit hij over de hoorns van DJ Durel. Dit is ongetwijfeld niet wat TakeOff zou hebben gewild, maar de nalatenschap van Migos voor de hiphopcultuur is enorm. Greatness!

De hele selectie van twintig tunes is hieronder te beluisteren. Abonneren op de playlist is nog altijd niet verboden en nog steeds gratis. Doe het en blijf altijd up-to-date.

Geplaatst door bowie op 27 februari 2023