Nieuwe tunes: Jack Harlow, sor, EARTHGANG en een hele hoop uit de UK!

Wekelijks houden we je up-to-date wat nieuwe releases betreft. We spitten de albums door op zoek naar de hardste singles, maar ook naar b-sides en albumtracks. Iedere week filteren we daaruit de twintig HIJS picks, zodat je weet wat nou eigenlijk precies die trillende ramen veroorzaakt aan de Delftsestraat 25 in Rotterdam. We lichten er drie uit, de rest ondek je zelf.

Jack Harlow – Nail Tech

Eigenlijk is ‘ie er pas nét, maar nu al een rap-superster; Jack Harlow. Hij scoorde een megahit met Lil Nas X en ook Kanye West is fan. Zijn eerste wapenfeit van 2022 heet Nail Tech, en is op z’n minst een bombastisch algeheel te noemen. Hij werkte ervoor samen met een all star-team. Onder meer Boi 1da, Coleman en John Mayer (!) bemoeiden zich met de productie. Louisville up in this! Deze zomer is Harlow te vinden op een reeks Europese festivals, waaronder WOO HAH! X Rolling Loud in Hilvarenbeek.

sor – Kokobe

“Lilah flipt de beat, so you know it will slap!” Eigenlijk beschrijft sor, die afgelopen weekend de eerste zeven nummers van zijn album uitbracht, Kokobe perfect in één zin. Een klassieke Beethoven-sample die compleet wordt geflipt, grommende 808’s en de meest braggy ’n boasty sor mogelijk, maken van Kokobe dé banger van Bae Doven No. 1. Eigenlijk een tune waaraan je zo min mogelijk woorden vuil moet maken, maar gewoon op standje 11 door je huis, kantoor, auto of treincoupé moet laten knallen.

Central Cee – Khabib

Het is de introductie tot zijn plaat 23; een lange rap die blijkbaar bedoeld is om een veelheid van doelen te dienen. Ondanks tegenstanders en uitgesproken critici langs zijn weg, is het Central Cee gelukt om het te maken in rap. Nare dingen over hem op social media? Dat heeft een negatief effect op zijn zelfbeeld. Het nummer is vernoemd naar de gepensioneerde MMA-vechter Khabib Nurmagomedov. Een Rus, die niet alleen ongeslagen is maar ook sterk vasthoudt aan zijn geloof: de Islam. Een treffende titel; Cee vindt zichzelf óók formidabel en gelooft dat God wel afrekent met de haters, in plaats van dat zelf te moeten doen.

De hele playlist met twintig tunes check je hieronder. Abonneren is gratis.

Geplaatst door bowie op 1 maart 2022