Nieuwe muziek van Kendrick Lamar, Ares en Boldy James

Om de zonnige week ook muzikaal heet te beginnen, hebben we weer twintig tunes verzameld van de afgelopen week. Wat draaien we op kantoor? Waarmee f*cken we op dit moment? Welke platen raken ons? En wat zijn nou de beste tunes van bepaalde albums? Laat die cherry picking maar aan ons over. We hebben er drie waarbij we wat woordjes tikken, maar de rest laten we je lekker zelf beseffen. Cheers op de zon!

Kendrick Lamar – Father Time (ft. Sampha)

Op het nieuwe album Mr. Morale & The Big Steppers krijgt de luisteraar een diepe en soms ongemakkelijke inkijk in de lelijke kant van de psyche van Kendrick Lamar. In Father Time diept Lamar zijn relatie met zijn vader uit door hardop te onderzoek te doen naar de giftelijke mannelijkheid die hun band soms moeilijk maakte en zet het in contrast met lessen over standvastigheid die hem hielpen de man te worden die hij vandaag de dag is. Dat alles gebeurt over een Hoskins ‘NCrowd-sample, omlijst door een killer hook van Sampha. Het onderwerp is zowel universeel als zeer persoonlijk en daarnaast heeft Father Time de meest directe en best te behappen beat van de plaat.

Ares – Interstellar

Ares performt zijn nieuwe album als een live concert van een pseudoniem. Wavyman – Live From Mars heet het. Hij diept zijn alias heel ver uit, terwijl hij de luisteraar een concert gunt vanuit de toekomst. Wie hem al langer volgt weet dat Ares een eigen wereld kan scheppen als geen ander. Dit keer is het de atmospherische omgeving van Mars dat als decor dient. De reis ernaartoe heeft een functie; het ontsnappen aan het dagelijks leven op aarde. De depressiviteit, de stress; Ares laat het allemaal van zich afglijden als hij in een capsule stapt, op expeditie richting de toekomst. Interstellar is daar een mooi voorbeeld van: “Weet dit na vandaag, haat is een plaag / Killen m’n high, toch kom ik daar niet laag van.”

Boldy James – Open Door (ft. Rome Streetz & Stove God Cooks)

Boldy James heeft een nieuw album onderweg! Killing Nothing zal opnieuw geproduceerd worden door de L.A. producers- en kledingdesigning crew Real Bad Man. Die produceerden ook zijn album Real Bad Boldy uit 2020. De eerste tracks van de aankomende plaat zijn los, en op de laatste doen twee van onze nieuwste favoriete rappers mee: Rome Streetz en Stove God Cooks. Boldy: “Tekstueel zijn veel rappers zo verstrikt geraakt in alles waarvan ze denken dat ze het zouden moeten doen, dat ze geen platen meer killen. Ik heb het gevoel dat – ook al maak ik niet de grootste energieke platen of clubplaten voor meisjes om hun kont mee te schudden – ik de meest consistente flow in de game heb. Als ik werk met Real Bad Man, dan doen we het geweldig. Voor mij zelfs op onze vrije dagen, dan doen we het geweldig. Er zijn anderen die hun best doen, maar zij maken niets kapot of murderen niets.”

De complete lijst met 20 picks van deze week:

Geplaatst door bowie op 16 mei 2022