Nieuwe muziek van Black Thought, Armani White, Engel en meer in onze playlist

Je wekelijkse music fix staat klaar. Uiteraard in de vorm van onze eigen playlist. Daarin zijn rap-veteranen als Engel, Black Thought en De La Soul (een oudje, om te bewijzen dat het écht happening is op 3 maart!) te vinden, maar ook relatieve nieuwkomers als Moneybagg Yo en GloRilla (samen!) en Armani White. We lichten drie van de twintig tunes voor je uit, de rest zal je toch echt zelf moeten ervaren. Cheers!

El Michels Affair & Black Thought – Grateful

Het is nog geen drie weken geleden dat we Black Thought’s album in samenwerking met Danger Mouse tot plaat van 2022 kroonden, maar de frontman van The Roots is op doorgaan deze dagen. 14 april verschijnt namelijk alweer een nieuw album, met daarop de cinematische soulband El Michels Affair die voor de muziek zorgt. Ze kennen elkaar al sinds de jaren ’00, maar begonnen middenin de pandemie steviger samen te werken aan wat nu een heel album is. “We was raised by wolves, grizzly bears and panthers / It’s wild, I’m suprised we don’t grow no antlers!“, rapt hij op de eerste single. Grateful is nog maar een voorproefje van Glorious Game, de plaat die we al in onze agenda hebben gezet.

Armani White & Denzel Curry – GOATED.

De oorwurm van 2022? BILLIE EILISH, de korte maar krachtige tune van Armani White waarop hij rapt op de Nothin’-sample van N.O.R.E. Om 2023 af te trappen brengt hij het beste in Denzel Curry naar boven – en vice versa – in GOATED. De track kent verschillende segmenten; felle trap met in triolen opgedeelde rijmschema’s, een melodisch refrein en back-to-back raps. Armani is wat ons betreft een van de artists to watch in ’23, dus we kunnen niet wachten op meer. De cameo van Floyd Mayweather Jr. in de viddy maakt het helemaal af.

Engel – Droom

Engel maakt zich op voor een nieuw album genaamd Veertig. “Met gepaste trots presenteer ik de eerste single. Een nummer over je droom najagen en de keerzijde van die medaille. En om het jaar goed te beginnen release ik ook een tweede track feat. Paul de Munnik, Surya en Just. ‘Schuilen bij mij’ staat niet op het album maar vond ik wel een mooie tegenhanger van ‘Droom’. Een beetje optimisme in deze donkere maand!” Thanks daarvoor Engel. Vandaag verscheen ook de bijbehorende video. En vooruit; we hebben beide tracks toegevoegd voor je in de playlist. Vind ‘m na de viddy.

Check hieronder de hele selectie van twintig tracks. Pro-tip: abonneer op die playlist en je blijft automatisch op de hoogte van de updates!

Geplaatst door bowie op 16 januari 2023