Nieuwe heat van D-Double, Jim Jones, Kingsize & Mula B, Joyner Lucas en méér

Zoals je gewend bent van ons; een music update op de maandag. Die doen we omdat we dan het hele weekend releases op replay hebben gehad, en met een frisse mind de beste tunes eruit kunnen pikken voor je. Scheelt jou werk, levert ons weer werk op. Twee vliegen in één klap dus. Deze week is de lijst een tikkie alternatiever dan je op het eerste gezicht zou zeggen. Namen als Mach-Hommy, Tha God Fahim, Miggsy, Murs (in collabo met Larry June!), en B. Cool Aid – het samenwerkingsverband tussen Pink Siifu en Ahwlee; je checkt ze allemaal hieronder.

Uiteraard konden we ook de Nederlandse game niet onbesproken laten. Afgelopen vrijdag verscheen namelijk twee featurings van Mula B; één bij Frenna (wie had vijf jaar geleden gedacht dat die twee ooit samen een track zouden maken die Broski’s heet?) en eentje in samenwerking met Kingsize. Dat is geen collabo maar gangshit, stelt laatstgenoemde. De twee zijn in ieder geval op bar mode op de tune, die terug te vinden is op Kingsize z’n nieuwe mini-album 1. Luistertip, die plaat!

Ook D-Double is weer op de streamingdiensten te vinden met een nieuw album. Hij bracht Capo Di Tutti geheel zelfstandig uit via zijn label Bankjes en heeft er featurings voor gestrikt van onder meer Sticks, Yssi SB, Lijpe en MocroManiac. Ja, da’s zo’n plaat die wellicht aan je aandacht ontsnapt, maar deze ‘Bando Poëzie’ mag je niet links laten liggen.

Tussen de overzeese bangers zitten ook nieuwe tracks van Ken Carson en Akintoye; namen waarop je wellicht niet meteen aanslaat, maar hier twee van de leukste bangers afleveren. Ook heavy spitters als Jim Jones en Joyner Lucas kwamen afgelopen weekend uit met nieuw werk. Uiteraard hebben we ze verzameld in onze playlist, die je ook kunt volgen om als eerste op de hoogte te zijn van toekomstige updates. Enjoy!

Geplaatst door bowie op 13 maart 2023