Nieuw op HIJS in 2024: Spotify Spotlights, en de eerste richten we op Roets!

Al jaren zetten we middels onze eigen afspeellijst op Spotify artiesten in de schijnwerpers, maar toch hadden we het gevoel dat er nog iets miste. Vanaf 2024 pakken we dat aan met iets nieuws: de Spotify Spotlights. We blijven wekelijks de inhoud van onze afspeellijst verversen (uiteraard!), maar het uiterlijk verandert iedere week. We zetten de artiest in de afbeelding mét de track van de week, en die opent dan ook daadwerkelijk de playlist. De eerste spotlight richten we op Rotterdammer Roets.

En dat is niet zonder reden. Afgelopen vrijdag verscheen namelijk zijn persoonlijke plaat Ergens In Mijn Hoofd via Couture 33 / Top Notch. Het is een album dat ráákt, en dat als een achtbaan langs al zijn emoties raast. En vanwege de hoogstpersoonlijke onderwerpen die hij aansnijdt, heeft hij ervoor gekozen om de vocale honeurs helemaal in zijn eentje waar te nemen. Over veertien meeslepende producties van Pim Beats smeert hij zijn gevoelens uit. De twijfel, de angst, de warme familiebanden, zijn demonen en de contradictie. Dat laatste is van meet af aan hoorbaar. In de intro- annex titeltrack: “Ergens in mijn hoofd vertel ik mijzelf weer leugens…”

Hoewel hij ze af en toe aan zichzelf vertelt, is hij niet van plan ze door te spelen aan de luisteraar. Ergens In Mijn Hoofd is een supereerlijk album. Het epicentrum ervan heet Perfect Te Zijn, een nummer waarop hij uiteenzet hoeveel hij heeft gewonnen door zichzelf te zijn. Het is een kalme voordracht van dingen die hij leerde – zoals van verdriet geluk maken en dat een gebroken hart nooit een excuus mag zijn om te slippen. Zijn leven brengt hindernissen met zich mee. Maar Roets’ conclusie luidt: als je bouwt op jezelf kom je ook bij een oplossing om die te overwinnen op een manier die bij je past.

Check de track bovenaan in onze playlist, net als de 19 andere picks van deze week. Pro-tip: volg de playlist en je blijft altijd op de hoogte van onze smaak. Love!

Geplaatst door bowie op 15 januari 2024