Nieuw hiphopfestival ‘Het Moment’ strikt Rafting Goods voor eerste live-show

Rafting Goods is een grootse samenzwering van Nederlandse veteranen, vaandeldragers van een scene en rauw talent. Met Rafting Goods vol. 1, een 101 Barz-sessie en drie EP’s die als packs verschenen hadden ze in 2022 een geweldige run. In 2023 zetten ze de volgende stap, en wel op het podium! 29 juli beleeft de groep samen met de fans een primeur en staat het collectief op het nieuwe festival Het Moment in de Tilburgse Spoorzone!

Groepen als Fat Windjacks, Zo Moeilijk, Fakkelbrigade, Kohfie Konnect, VSOP, Slenterprise en Het VerZet; ze hebben stuk voor stuk een onuitwisbare stempel gedrukt in het boek der Nederlandse hiphop. Verschillende members die in dit soort collectieven opereren of opereerden, kwamen in 2021 bij elkaar. Digitaal, in een groepgesprek op Whatsapp. Want, zo maakte initiatiefnemer Hairo duidelijk, er heerste een behoefte om samen te komen. Een drang naar feedback op elkaars ideeën en muziek. Iedereen was tenslotte gebonden aan huis, en op zichzelf aangewezen. Je mist pas wat je had als je ’t niet meer hebt.

We denken er niet graag aan terug, maar de realiteit dwingt ons er haast toe: toen Nederland op zijn donkerst verkeerde, middenin een periode vol lockdowns en avondklokken, ontstond de belangrijkste movement van Nederland. Veel van hen zagen elkaar pas voor het eerst toen het album al in elkaar was gezet. Ze ontmoetten elkaar op de parkeerplaats in Hilversum, vlak voordat ze bij Rotjoch de studio instapten voor een 101 Barz-sessie.

Die wintersessie bood geen verses van de plaat, maar exclusieve raps, bleek toen enkele dagen later het album verscheen. We kregen dus al snel een dubbele dosis van waar Rafting Goods voor staat en waar de members van houden; die rauwe, grimey rapshit over knetterharde beats.

Heel stiekem doet de ‘vol. 1’ in de titel van hun eerste project vermoeden dat er méér van het hele collectief aan zit te komen. De organisatie van Het Moment, een nieuw festival in Tilburg, kon echter niet daarop wachten. Het is hen gelukt de groep te strikken voor hun eerste show. Op 29 juli staan ze in de Spoorzone, het meest rauwe stukje Tilburg dat er bestaat. De meest rauwe muziek op de meest rauwe locatie; de match is op voorhand al helemaal dáár.

Naast Rafting Goods staan ook onder meer Kevin, Mula B, Sticks, Ares, Siggy & D1ns en DIKKE op de drie podia (!) tijdens Het Moment 2023. De hele line-up check je op de poster hieronder. Voor de eerste en gelimiteerde Super Early Bird-tickets dien je jezelf hier te registreren. Je krijgt dan op 23 maart een mailtje met een exclusieve link voor de goedkoopste tickets. Twee dagen later, op 25 maart, start de openbare verkoop.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Het Moment (@hetmomenttilburg)

Geplaatst door bowie op 9 maart 2023