Niet Meer De Kleine: Cry pakt deze week de playlist-cover

We spraken hem natuurlijk al uitgebreid over zijn terugkeer, die gepaard gaat met een debuutalbum: Cry! En nu het muzikaal brede Niet Meer De Kleine daadwerkelijk online is verschenen, hij een sick release-weekend heeft beleefd en iedereen ervan kan genieten, maakt een coverspot op de playlist het helemaal af. “Ik moet het hebben van organische streams, want ik kan het blijkbaar niet opnemen tegen de majors enshit. 0 playlists gepakt”, plaatste hij op Threads. “Gelukkig doe ik dit niet meer voor het geld of aanzien. Ik wil gewoon muziek maken en aan de mensen geven.”

Precies wat hij heeft gedaan. We hebben twee krenten uit de pap gevist. Teveel Deims voert de playlist aan; een tune die nog redelijk dicht bij komt bij waar je Cry van kende tussen 2017 en 2020. Maar daarnaast hebben we ervoor gekozen om ook de album-intro toe te voegen aan de afspeellijst. Daarop zet Cry al zijn twijfels en vragen meteen uiteen, om het maar getackled te hebben. Wat Als Ik Niemand Ben? is de hoofdvraag, maar er komt veel meer kijken bij die vraag. Zo adresseert hij de stap terug die hij maakte toen de pandemie inkickte op wat voor hem het hoogtepunt was. Daarbij benoemt hij wat het met hem deed, maar ook hoe de scene daar weer op reageerde.

Uiteraard zitten er naast de twee tunes van Cry’s parel ook nog achttien andere tracks in de selectie van deze week. Zo hoor je Ghostface Killah en Method Man samen spazzen, dropten Gunna en Chief Keef nieuwe muziek, hoor je ANNE en Babs met nieuwe releases, maar ook Megan Thee Stallion met haar nieuwste single. Uiteraard hoor je ook een albumtune van Op De Zeeweg van Siggy & D1Ns. Spoiler alert: het coverinterview met hen komt eraan!

Geplaatst door bowie op 14 mei 2024