Necro – Gory Days Special Edition DVD

Okee dan! Rechtstreeks van Smiley Wong uit NYC twee (sjawel!) toppe exemplaren van de Gory Days Special Edition DVD van Necro. Dat betekend alles laten vallen, een tree bier in huis halen en de grote beamer aan voor wat originele Gory Days ellende. Solo, Jrone en Sores op de bank, klaar voor wat wij dachten dat het meest frisse kon zijn dat dit jaar kon uitkomen als het gaat om Amerikaanse underground hiphop.

Kouwe kermis, en dat thuis! 

Het DVD menu is lowbudget met twee knoppen, maar hey, het is Necro. Hollen maar. Het begint goed met een live show, vooral door Ill Bill die z’n doo-rag van z‘n hoofd probeert te headbangen. Ook de live radio broadcast daarna is cool. Want dat is wat we willen zien en horen, Necro aan het doen waar ie goed in is: Rappen. Of niet. Tussen de items door trouwens over de hele DVD heen steeds weer lui in beeld die vertellen hoe dope Necro wel niet is, maar okay, je moet je zelf verkopen.

Op een gegeven moment gaat de DVD bergafwaarts, ergens om en nabij ’behind the scenes of the I Need Drugs music video’.

Uncle Howie is een mascotte, lacheh yo, een junk. Maar om nou drie kwartier te moeten kijken naar twee half overleden junks die in hun crackhol aan het ijsberen zijn. Nee. Necro doet erg z‘n best om in beeld te zijn, het liefst een beetje moeilijk poserend achter een op dat moment slagader zoekende bejaarde junk, en dan heel moeilijk naar de camera kijken. Ook de ’I Need Drugs photoshoot’ is alleen boeiend als je nog nooit in de hoerenbuurt bent geweest. Thongs en shotguns en moeilijk van je afkijken. Misschien zijn we in Nederland ‘verwend’, bekender met junks, hoeren en dope en alles wat daar bij komt kijken en is alles wat Necro imago-bepalend vind voor ons minder boeiend. 

You look like one of the planet of the apes, whats up with that?!. Laat die junk met rust, eikel.
Als die scene nou gewoon een korte was geweest, okay. Maar voor ons gevoel zitten we echt bijna een uur te staren naar ongecensureerde Pieter Baan Centrum shit.

Okee, ons beseffend dat we geen doelgroep zijn kijken we verder. De remote control wordt express verstopt, want de neiging tot zappen begint steeds groter te worden. 

Short movies. Jaren zeventig stijl, 8-mm camera-werk. Zoals de Beastie Boys dat kunnen, maar dan helemaal fout. We zeggen er weinig over, Sores begreep er niks van, Jrone zat met de hond te spelen en Solo zat te schijten.

De photoshoot van de CD-hoes, met hoeren en een soort van techno-ellende als kamermuziek. Alsof je in een foute coffeeshop zit. Boeien. Dat bekend is dat die Brooklyn crew ook naar dingen als Slayer luistert is okee, maar dat ze gezellig op wat handtas-muziek een paar dames aan het vernaggelen zijn… Waar is de hiphop!

Na een uur geouwehoer (en wat ‘Ralph Imbar bananasplit meets Jackass’ maar dan ook weer op de verkeerde manier) gebeurt er eindelijk iets. Necro aan het rappen, woehoeh!

Dat is ongeveer de sfeer voor de rest van de hele DVD. Voor ons is het alleen maar dope als Necro gewoon aan het rappen is, daar is ‘ie namelijk erg goed in. Alle andere shit op die DVD – van neppe kunstakademie-achtige vage filmpjes via (gehuurde, duh…) hoeren bitchslappen tot en met Uncle Howie die z’n slagader niet kan vinden – is gewoonweg niet boeien. Zonde van het geld. 

Behalve dan dat de Gory Days CD er ook bij zit. Die blijft dope.

Tracklist DVD
01. BET Commercial
02. Interview pt. 1
03. Live at SOB’s, NYC – your fu**in head split
04. Interview pt. 2
05. Rhyming live on WKCR 89.9
06. Live at SOB’s, NYC – I’m sick of you
07. Interview pt. 3
08. Necro on VH1
09. I need drugs (music video)
10. Behind the scenes of I Need Drugs
11. I need drugs; photo shoot
12. Necro playing with hookers pt. 1
13. Interview pt. 4
14. Fu**in with people
15. Live at SOB’s, NYC Rugged shit
16. The devil made me do it (short film)
17. Fleabag (short film)
18. Get me dat bread
19. Behind the scenes of The Devil made me do it
20. Interview pt. 5
21. 187 reasonz short film
22. Playing with hookers pt. 2
23. Live at SOB’s, NYC – The most sadistic
24. Kid Joe skits
25. Interview pt. 6
26. Howie freaking out
27. Live at Downtime, NYC Acapella Porn Rhyme
28. Ironman Skit
29. Interview pt. 7
30. Gene Freaking Out
31. Live at Brownie’s, NYC – Rugged Sh*t Hoe Blow
32. Tito Blackjack
33. Interview pt. 8
Meer info
 

Geplaatst door bowie op 3 oktober 2002