Necro – Brutality part 1

Het hoesje zet de toon voor de cd, die voornamelijk over het martelen van mensen en andere sadistische zaken gaat. Samen met zijn broer ILL Bill, Goretex en Mr Hyde heeft Necro de cd Brutality part 1 gemaakt, een titel die de cd eer aan doet.

Wat mij meteen opviel bij het luisteren is dat de beats op deze cd een stuk beter zijn dan bij zijn solo werk. Ik had zelf altijd het idee dat de beats die hij voor Non Phixion maakte veel beter waren dan die hij voor zijn solo werk gebruikte. Dit kan natuurlijk ook voor een deel aan de opname studio liggen, maar nu zijn het geluid en de beats op het zelfde niveau als zijn beats voor Non Phixion.

De cd opent met het sterke I’m Your Idol wat gewoon een strakke bangende beat heeft en jammergenoeg de zelfde bassline als in Futurama van Non Phixion. De teksten zijn ook in orde met als enkele hoogtepunten You bitches need a heimlich from sucking my dick / now jock the recidle I’m your idol en That’s how Satan made it, created all of us to be filled with hatred. Pain and anger / Buck of the banger, you fucking piece of shit I’ll strangle ya. De toon is weer gezet.

Van het nummer White Slavery was al een videoclip te checken waarin Necro en ILL BiLL een Oostblok hoertje afranselen met sm-maskertjes op en ze haar zelfs als onderzet tafel voor Necro’s magnetron maaltijd gebruiken. Het nummer opent al hilarisch met shout outs naar onder andere Ralphus, wat pornosterren en Saddam Hoessein. ILL BiLL komt sterk met ‘’Women need to be loved, injected with needles and drugs / objected to torture and kidnapped they need us to come / It’s proven, I feed them dogfood, they prefer human / Make them savaged to beat each other bloody for my amusement. Dan krijgen we het refrein en dan Necro met wat zieke lines met als hoogtepunt: And when you are destroyed like women from Latvia, you will be sold to the muslim part of Bosnia by the maffia. Dit soort lines en de beat maken dit tot een van mijn favorieten op de cd. De clip is overigens te checken op de site van Necro en Non Phixion.

De tegenvallers op deze cd zijn de nummers Morbid Shit en Every second someone dies. Bij Morbid Shit ligt dit aan de veel te blije ska beat en bij Every Second Someone Dies aan het irritante refreintje Every second someone dies, someone just died, another one death and again someone just died, wat jammer is, want qua teksten zijn beide tracks wel in orde en bij laatstgenoemde is die beat ook nog wel vet.

The Big Sleep van Goretex staan 2 versies van op, waarvan ik zoals wel vaker het geval, het origineel beter vind dan de remix, waarbij de eerste beat heel goed op me overkomt en veel beter bij de tekst past dan die van de remix, jammer dat de remix op deze cd staat, een onterechte afsluiter voor een leuke cd. De tekst van het nummer is wel oke maar niet echt een uitspringer.

De cd is zeker in orde maar ik heb niet het gevoel dat het een album is, eerder een verzameling tracks met hetzelfde onderwerp. Ik heb dus ook niet het idee dat dit specifiek voor deze cd is opgenomen, maar dat het meerendeel een samenraapsel is en enkele tracks er specifiek voor zijn opgenomen. Toch zijn de tracks bijna allemaal erg dope en nu opschieten met dat nieuwe Non Phixion en Necro album jongens.

Tracklist:
01. I’m Your Idol – Necro
02. Dopesick – Goretex feat. Necro
03. Reign In Blood – ILL Bill feat. Necro
04. Street Veteran – Mr. Hyde feat. Necro
05. Swordfish – ILL Bill
06. Anguish & Agression – Necro
07. The Big Sleep – Goretex
08. White Slavery – Necro & ILL Bill
09. Scumbags – Goretex feat. Necro
10. Frank Zito – Necro & ILL Bill
11. Our Life – ILL Bill feat. Necro
12. Morbid Shit – Necro
13.Every Second Someone Dies – Necro
14. Fire – Necro
15. Talking Shit – Necro
16. Watch Ya Toes – Necro
17. The Big Sleep (remix) – Goretex
Meer info: http://www.necrohiphop.com

Geplaatst door bowie op 15 oktober 2003