National Phonographic 2004 (19 / 20 / 21 november)

Kid Koala (Canada)
Kid Koala is een multi-talent: inmiddels heeft hij eveneens een boek uit en zijn albums gaan vergezeld van door hem zelf getekende stripalbums. Zijn shows zijn dan ook geen gewone turntable sets, maar een sublieme combinatie van muziek en animatie. Kid Koala doet tijdens National Phonographic niet alleen een show, maar geeft hij bovendien op zaterdag een masterclass.

Buck 65 (Canada)
Een beat-hopper volgens de een, de missing link tussen Beck en DJ Shadow volgens een ander. Duidelijk is dat Buck 65 zich niet makkelijk een etiket laat opplakken. Wie tijdens Motel Mozaïque zijn sessie zag, weet dat Buck 65 zijn turntable skills combineert met zang, poetry en anekdotes. “Where DJ Shadow decorates beats with words, Buck 65 underpins words with beats”.

Turntablized
Dit jaar voor het eerst opgenomen in de programmering van National Phonographic in samenwerking met stichting GRAP: aanstormend turntable talent in de elimination round #2 van Turntablized 2004. Wie gaat er door naar de finale op 18 december in Paradiso en treedt in de voetsporen van onder andere DJ DNS, DJ Kypski en DJ Rockid?

Masterclasses
Zoals gebruikelijk tijdens National Phonographic is er dit jaar weer de mogelijkheid om wijzer te worden tijdens de masterclasses. Op zaterdag kun je in Zaal De Unie achter de schermen kijken als Kid Koala en Buck 65 plaats nemen achter ‘de decks’. Zondag is het woord aan onze vaste host P-Mode, a.k.a. Def Dada tijdens de Def Dada masterclass waar de jongsten onder ons zelf ook de mic kunt hanteren.

Buck 65 & company
De vertoning van de klassieke cult film ‘Eraserhead’, met muzikale begeleiding van Buck 65 is helaas om productie-technische redenen vervallen. Maar, niet getreurd! Gelukkig kunnen we een alternatief programma bieden, met natuurlijk Buck 65 in de hoofdrol! Spannender dan ‘Eraserhead’ zal het zeker worden: Buck 65 zal namelijk in 3 verschillende, speciaal voor deze dag gemaakte, facetten te zien zijn. Zo zal er een video worden vertoond die eerder in de week is gemaakt met Kid Koala, zal Buck 65 optreden met een 5 koppige (50 vingers!) ‘turntable backing band’ (met overigens de creme de la creme van turntablsim nederland!) en zullen Frank Hartman en Joe de Zwart een aantal nummers van Buck 65 visueel ondersteunen.
Oftewel, drie exclusieve programma’s, in plaats van één, doe er je voordeel mee!!

National Phonographic: 5 years all star birthday party
Op zondagavond in Rotown wordt het festival afgesloten met een selectie van de vaderlandse top op Nederlandse turntable gebied o.a.: Git Hyper, DJ Kypski, DJ Rockid, en Optimus &. Vindictiv.

Datum en locaties

Vrijdag 19 november
Kid Koala, Nighttown Theater, 21.00, €10,-

Zaterdag 20 november
Masterclass Kid Koala, Zaal de Unie, 14.00-16.00, 4,-
Masterclass Buck 65, Zaal de Unie, 16.00-18.00, 4,-
Buck 65, Rotown, 21.00, 7,-
Turntablized elimination round #2 , Calypso, 22.30, 5,-

Zondag 21 november
Masterclass Def Dada, 1300-15.00, Calypso, 5,-
Buck 65 “Eraserhead”, Calypso, 17.00-19.00, 12,50
5 years all star birthday party, Rotown, 21.00, 4,-

Meer info: http://www.nationalphonographic.nl / http://www.grap.net

Geplaatst door bowie op 16 november 2004