The Narcissists – Planet Euthanasia

The Narcissist in 1999 opgericht door het samenwerken van BUCC (MC), EBOMB aka Stailz (MC) en Moonshine (back up MC & producer). Alle drie afkomstig uit Zweden met als thuisbasis Stockholm. Hun geprezen debuutalbum genaamd Temporarily Forever stamt uit 2001 waarmee ze voet aan de grond kregen in Stockholm en al gauw ook in naburige Europese steden.
Het werd langzaam tijd om de tred voort te zetten en dat werd gedaan door weer de studio in te duiken met als resultaat Planet Euthanasia die dit jaar verscheen.

Het intro nummer wordt ingeluid door een soort skitje, snel forwarden en de beat begint er al in te lopen. Een ingetogen maar veelzeggende beat waarop de heren zich voorstellen, waar zijn ze geweest en waar willen ze heen. Lekkere scratches sluiten het nummer af en leggen de weg open naar het volgend nummer.
Wonder Full is een concept dat al vaak beoefend is door, what if? Ja, wat als alles beter was? Wat als dat, wat als dit? Het is een toch een lekker nummer ondanks het afgezaagde concept. Het goed op elkaar inspringen van de MCs en de beat doen het em.
Planet Euthanasia niet alleen de titel van de cd, maar ook de titel van dit nummer of misschien de titel van de dagelijkse realiteit. De wereld is aan het inslapen en lijkt zich zelf te verstikken. Veel diepte punten op deze planeet en dat is de Narcs ook niet ontgaan.
De raps van de Narcs vinden hun essentie in een kijkje in het leven van de heren, wat ze hebben meegemaakt, vriendschap, liefde etc.

Nadeel van deze cd is: What if deze cd wat minder skits had? Dan zou ik minder vaak hoeven te forwarden tussen de nummers. Het is gewoon irritant als je voor de zoveelste keer diezelfde skit hoort, wie stoort zich er niet aan?
Pluspunten zijn, de relaxte beats, goed samenwerken van de MCs en het geheel luistert lekker weg.
Ondanks het koude weer een warme feel good hiphop cd, niet moeilijk doen maar gewoon straight forward hiphop met een Zweedse handdruk.

Tracklist:
01. Intro
02. Wonder Full Ft. VG Skillz & Salem
03. Welcome skit
04. Planet Euthanasia
05. Graffwriters
06. 3rd Person Insight
07. A Good Day Ft VG Skillz
08. Irony
09. A.K.A. 47 Ft. VG Skillz
10. Fanatik skit
11. Fanatik R.I.P. Feat Banji & Salem
12. Served Ft. VG Skillz & Dj Chicken George
13. Moments Ft. Buck 65
14. Narcolepsy
15. Stockholm
16. Our peeps comes first Ft. VG Skillz
17. I love Ft. Salem

Videoclip: http://www.streetzone.com/download/video/narcissists_-graffwriters.zip
Meer info: http://www.streetzone.com/

Geplaatst door bowie op 8 december 2002