Nadia van Luijk wint open call en exposeert t/m 7 juli in de Markthal!

Snel handelen loont, want Nadia van Luijk exposeert haar kunst in de Markthal. Ze reageerde op de open call die we op het Instagram-account van Rewriters010 hadden gezet, en drie dagen later wist ze dat ze haar werk mocht komen inhangen. Een maand lang zijn de werken van Rotterdamse kunstenaar en mode-ontwerper te vinden op de populaire locatie.

Haar kunst is een zoektocht, is te lezen in haar biografie. Een zoektocht naar de diepere lagen van het bestaan. Nadia houdt ervan om artistieke mindfucks te creëren, schilderen en ontwerpen. Zo kunnen bezoekers van de gallery in de Markthal deze maand hun brein resetten en verfrissen. Toen ze jong was, ervoer Van Luijk zelf de magie van kunst toen ze Magritte’s schilderij ‘Het Rijk van het Licht’ zag. Ze werd weggeblazen, doordat ze de mogelijkheid zag om het onmogelijke te schilderen.

Dat werd uiteindelijk een essentiële drijfveer voor haar. In haar eigen werk speelt ze een spel tussen illusie en werkelijkheid. “Het intrigeert me, het doet me verwonderen. Het doet me beseffen dat we leven op een onbegrijpelijk mooie planeet die rondzweeft in een oneindig universum. Daarop is alles echt, maar alsnog kunnen we het niet volledig begrijpen. Door te schilderen probeer ik de werkelijkheid te beheersen en mijn begrip te vergroten.”

Ze omschrijft haar eigen kunst dan ook als bewuste kunst, omdat ze niet alleen zichzelf maar ook de bezoeker even bewust wil maken van het onderbewustzijn. Nadia haalt inspiratie uit de natuur, hiphop, oude culturen, paradoxen en eten. Ook heeft ze een modelabel; LA BARBE BLEUE. Al die inspiratie resulteert in een kleurrijke stijl met krachtige boodschappen. Kom jij het ervaren in de Markthal?

Het werk van Nadia van Luijk is vanaf nu een maand lang te vinden in de Markthal. Adres: Dominee Jan Scharpstraat 298. Vergeet ons niet te taggen op social media: Rewriters010!

Openingstijden:

Maandag: 10:00 – 20:00
Dinsdag: 10:00 – 20:00
Woensdag: 10:00 – 20:00
Donderdag: 10:00 – 20:00
Vrijdag: 10:00 – 21:00
Zaterdag: 10:00 – 20:00
Zondag: 12:00 – 18:00

Geplaatst door bowie op 8 juni 2021