Naar Onze Mening – Op eige krachte

Eindelijk! Dat is wat het merendeel van de Belgische hiphopheads zei toen ze zagen dat de Genkse hiphopformatie Naar Onze Mening hun album ging droppen. Hun snippet dateerde dan ook al van een klein jaar geleden. Hoog tijd dus, maar de prestatiedruk blijft natuurlijk alleen maar groter worden, de eerste reacties waren uiterst positief, maar eerst horen en dan geloven natuurlijk.

Het album begint al meteen met een opzwepend deuntje dat je lekker in het ritme laat komen. “N-O-M is in de tent yo!” je raad het al: ze gooien er als eerste een dikke representtrack tegen waar Don Luca zijn kwaliteiten op de mic en IL Mago Peppe de zijne achter de decks ten toon spreiden. Eerst jezelf voorstellen en dan natuurlijk je stad, dit doen ze in de Genkbanger, een stevige track die op je nekspieren inwerkt en het niveau van het eerste nummer bevestigt. Vanaf dan schakelt het album terug naar enkele rustigere tracks en collabo’s waarbij de kwaliteit wel goed blijft, maar het album wat monotoon wordt. Je mist natuurlijk altijd wat variatie als er maar één MC staat te rappen, toch lossen de collabo’s veel op. De laatste echte knaller om het album compleet te maken ontbreekt. Een spijtige zaak op zich, maar eigenlijk maakt het niet veel uit.

N.O.M dropt gewoon een goed album, je hoort het album en merkt aan de eerste twee tracks al dat ze weten wat ze doen en dat ze dat goed doen. Het was dan misschien lang wachten, maar het was het waard en hopelijk horen we hier nog meer van.

Meer info: http://www.naaronzemening.be

Tracklist:
01. Intromba
02. Genkbanger
03. Don Luca
04. Eigen lyriek
05. Hoe we’t doen ft Mistero
06. Onverwachte wending
07. Aanwezig ft MWdri3Tw2
08. Op eige kracht
09. Komaan
10. Ode aan
11. Hondstrouw
12. ‘t is ma da ge’t weet ft Canabio
13. De strijd ft Romina

Geplaatst door bowie op 15 maart 2007