N.Y. State Of Mind Tour: Wu-Tang Clan en Nas samen in de Ziggo Dome

In wat ook in Amerika de eerste post-covid-zomer werd genoemd werd, bundelden Wu-Tang Clan, Nas en Busta Rhymes de krachten voor een gezamenlijke trek langs diverse grote hallen. Voornamelijk om 30 jaar broederschap te vieren. De tour werd ‘NY State Of Mind’ genoemd, naar Nas’ eigen Illmatic-klassieker. Wegens succes krijgt het spektakel ook een overzees vervolg. Wu-Tang Clan en Nas – Busta is nog niet bevestigd – staan op 6 juni samen in de Ziggo Dome. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag 3 maart, om 10:00.

Uit het persbericht: “Al sinds hun debuutalbum ‘Enter The Wu-Tang (36 Chambers)’ staan ze bekend om hun energieke live sets met alle leden op het podium. De culturele impact van de clan door de jaren heen is inmiddels uitgebouwd tot een imperium dat alles bevat van kledinglijnen tot videogames, boeken en acteercarrières. Stadsgenoot en mede-hiphopicoon Nas bracht met zijn debuutalbum ‘Illmatic’ vol poetische raps een nieuwe draai aan de hiphop van die tijd en werd een dominante stem in de 90’s East Coast rap. Een stage om niet te missen!”

Je leest het goed; alle levende originele Wu-members (en op de Ziggo Dome-site zelfs inclusief Cappadonna, die volgens RZA officieel Wu-lid is sinds 8 Diagrams) worden genoemd. Echter ontbreken er steeds vaker leden op het podium tijdens optredens. Zo was Method Man slechts bij een paar van de NY State Of Mind-shows in Amerika present en was hij ook nergens te bekennen bij het vorige optreden van Wu-Tang Clan in Nederland.

De Amerikaanse pers spreekt echter lovend over de tour, waar de nostalgie van het plafond blijkt te druipen. Liefhebbers van de 90’s era mogen deze show niet missen. Sowieso is het voor Nas zijn grootste show op Nederlandse bodem tot nu toe. na onder meer in AFAS Live (toen nog Heineken Music Hall), Melkweg, TivoliVredenburg 013 en Paradiso te hebben gespeeld.

Tickets zijn te koop vanaf vrijdag 3 maart, 09:00 via Ticketmaster. Alle info is hier te lezen.

 

Geplaatst door bowie op 27 februari 2023