Music update: ga november in met een selectie van fijne platen!

Merk je het? Het is rete-donker buiten, de bladeren verzamelen zich op de grond in plaats van aan de bomen en daar hoort natuurlijk een soundtrack bij. Tijdens het Halloween-weekend besloten veel muzikanten traditiegetrouw om projecten los te laten. Geen zorgen, je hoeft niet te gaan zoeken naar de dopeste joints. Dat hebben wij al voor je gedaan. Enjoy!

Hairo – Kogelvrije Kronen (ft. Adison, Tim Beumers & NTAN)

“Ik heb nog een paar tapes op de plank liggen”, gaf Hairo toe toen we hem in september spraken. 48 uur voor dat gesprek had hij ISLA uitgebracht. Nu is er alweer een kwartier aan heat online geslingerd. Na Dion Masé, $KEER&BOO$ en Tim Beumers hun ding deden op de RG PACKS, is het nu de beurt aan de man die de RG-movement op zijn naam zette.

Kogelvrije Kronen is de heerlijk grimmige binnenkomer van Tweede Gulden Era. Het laag in de beat ronkt onophoudelijk en bewoog drie mc’s richting de microfoon; naast Hairo hoor je ook Adison en Tim Beumers. Op de rest van de EP hoor je ook andere RG-members als Nosa en Dookie, terwijl de gastheer de tweedeling in zijn leven duidelijk maakt. Óf je vindt hem op de paperchase, of bij de fam.

Busta Rhymes, Big Daddy Kane & Conway The Machine – Slap (prod. Marley Marl)

Je wilt die head nodding shit? Je krijgt die head nodding shit. Met dank aan een legendarische line-up die zich verzamelde om deze Marley Marl-productie te zegenen met bars. Op Slap vindt Busta Rhymes de perfecte sparringspartners in Conway The Machine en Big Daddy Kane. Drie generaties mc’s die ervoor zorgen dat uit iedere lettergreep het plezier in het rappen terugklinkt.

En dat over een sample uit The Payback van James Brown. De dubbele rijmtechniek die Conway toepast in zijn duizelingwekkende flow, en BDK die het heeft over dat sommigen “die Fetty Wap-visie” hebben. De classic hiphopviddy waarin de drie rappers rondhangen met vrouwen die veel te jong voor hen zijn maakt het geheel af. Fun times. Precies waarom we van hiphop houden, dit.

Your Old Droog – WW3 Freestyle

Als alles straks uitelkaar knalt, de aardbol implodeert of we ten onder gaan in de strijd die WW3 heet, weet Your Old Droog wat hij wil. De money pakken voordat de wereld eindigt. De zelfbenoemde rap Leo Dicaprio freestylet zich een weg door zijn nieuwe plaat heen, en de introtrack is een drumloze soul loop waarover hij heerlijk laid back spit.

 

De hele selectie van 20 tunes van het moment check je in onze Spotify-playlist. Abonneren is nog altijd gratis.

Geplaatst door bowie op 1 november 2022