Mula’s nieuwe geluid, Stove God op godtier level, Ares op spooky dingen en meer

De kleuren van de bladeren zijn veranderd en dat is voor veel artiesten het moment voor een muzikale switch. Westside Gunn begeeft zich in de geluiden die je normaal gesproken hoort komen uit Memphis of Houston, Mula B komt met een zieke dosis rhymes op voor hem onorthodoxe beats (we hebben de dubbelsingle compleet in onze afspeellijst gezet) Ares maakt zich op voor een nieuwe album-release en geeft daarvan alvast een voorproefje.

Stove God Cook$ eiste een glansrol op op het nieuwe album van Westside Gunn, And Then You Pray For Me. Het is mooi om te zien dat Gunn iets anders probeert door veel trapbeats te berijden met de mensen die je daar normaal graag overheen hoort spitten. Maar jammer genoeg beent Gunn niet heel vaak de Rick Rosses en Jeezy’s van deze wereld bij. Het is dan ook goed dat hij “die boombap-shit” niet compleet achterwege laat. Sterker nog: een vintage Griselda-joint, het drumloze KITCHEN LIGHTS, is meteen een van de hardste tracks van het jaar. Met dank aan Gunn, maar vooral aan Stove God, die hier een masterclass gospelrap lijkt te geven, maar het gewoon heeft over waar hij het liefste over praat… dit kon niet anders dan de opening zijn van deze week.

Wat er in onze ogen deze week ook niet kon ontbreken? Twee splinternieuwe Alchemist-beats: eentje voor MIKE en Wiki  en eentje afkomstig van zijn album met Earl Sweatshirt dat nu in z’n geheel te streamen is. Verder: een tweeluik van Young Thug en Mariah The Scientist. En een tweeluik van PJ Scoolio en AG Blaxx. We toppen het af met de openingstrack van Kant D van Rafting Goods 2 (kopknikken gegarandeerd). Een nieuwe collabo van CHO en Jonna Fraser over een Spanker-beat. En een gruwelijke joint van Adje over op een beat van LJ The Producer. Tip: zowel AG Blaxx als LJ waren eerder dit jaar te gast bij Noa Schoffelen in In The Vault, onze podcast over opkomende Nederlandse producers.

Pro-tippie van de redactie: abonneer je op de playlist en je bent als eerste op de hoogte!

Geplaatst door bowie op 16 oktober 2023