Mr. Lif & Akrobatik

Sneek komt steeds meer op de kaart na een aantal lokale parties nu na Looptroop weer een aantal grote buitenlandse acts

Na een lange reis naar Sneek waren we er klaar voor: Mr.Lif & support zoals op de posters werd aangegeven. Bij binnenkomst in de zaal tezamen met Bleek en DJ Knowledge viel het meteen op dat het te rustig was voor zo’n line up. DJ 2 Fresh stond wat oude plaatjes te draaien voor een nagenoeg lege zaal.

Toen rond de klok van 11 uur Master Surreal en Skiggy Rapz het podium betraden, riepen ze iedereen op om naar voren te komen en die oproep werd en masse gehoorzaamd. Een kudde van ongeveer 100 man verscheen voor de artiesten. Vervolgens werd door DJ Chief, Skiggy Rapz en Master Surreal een show neergezet, die deed vermoeden dat er dope in het spel was. Een ongeveer 25 minuten durend schouwspel van vette beats, vette rhymes en iets minder vette scratches. Het publiek leek eerst van steen, maar na een paar crowd participation verzoeken, kwam de boel redelijk los. De set van Master Surreal zat strak in elkaar en de beide MC’s waren goed op elkaar ingespeeld evenals de DJ die op de juiste momenten zijn vaardigheden liet blijken. Het publiek bleek tot het einde van deze show geboeid, maar nadat de crew van stage was, verdween iedereen weer naar de achterzaal waar tafels en stoelen de attractie vormden.

Na een pauze werd er door de host Bandit geroepen dat de heer Breez Evahflowin’ over enkele ogenblikken zijn opwachting zou maken. Dit resulteerde weer in een reis van het publiek naar het podium. Breez bracht zijn shit tight en kwam ook in met een lekkere banger waar menig nek niet van stil kon blijven staan. Een salvo aan lyrics en knallende beats afgewisseld met iets rustigere en oudere tracks als My God bracht als resultaat een bouncende crowd die elke kans tot medewerking (in de vorm van het schreeuwen van choruslines) aangreep. Nadat Breez klaar was, herhaalde zich de beweging van het publiek weer richting stoelen en tafels…

Rond middernacht was het de beurt aan de main attraction Mr.Lif en Akrobatik bijgestaan door DJ Fakts One (samen opererend onder de naam The Perceptionists). Ik had verwacht dat ze allebei een losse show zouden gaan doen maar dit was naderhand gezien geen onaangename verassing. Deze heren brachten ongeveer 50 minuten dope hiphop naar Sneek en kregen daar van het publiek ook de nodige steun bij. Klassiekers als Internet MC’s, Ruff Enough, Be Out etc. ontbraken er niet aan. Jammer was dat na ca. 30 minuten een aantal mensen niet meer geboeid was wat een nog kleinere crowd opleverde als er al was. Lif, Akrobatik en Fakts One lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan en brachten hun optreden tot een goed einde met goede freestyles en een guest appearance van Breez Evahflowin’. Na het optreden wat het publiek weer weg en DJ Sniper uit de Straight A’s stal mocht de draaitafels bezetten.

Al met al was het een avond vol strakke optredens voor een klein publiek wat iets weghad van een prive concertje.

Fixtures:
Hoogtepunt: de show van Mr.Lif, Akrobatik en Fakts One
Dieptepunt: het aantal bezoekers
Bier: 1,20
WC: gratis
Garderobe: weet ik niet
Fotograferen: ja
Geluid: redelijk, MC’s goed verstaanbaar
Bezoekers: ca.150
Damage: 12,50 (vvk 10)
Cijfer: 7

Geplaatst door bowie op 13 september 2003