MOVNT OLYMPVS, Young Thug, Yade Lauren en meer in onze playlist

We waren even een weekje niet zo woke als altijd, dus moest je twee weken dealen met dezelfde tunes in onze playlist. Maar we hebben ‘m weer compleet op z’n kop gegooid en de hardste tunes van dít exacte moment erin gesleept voor je. Dat levert een gezonde mix op tussen Nederlands- en Engelstalige tunes, snoeiharde bangers en kalme r&b-vibes. Voor ieder wat wils, maar altijd met een hiphopsausje eroverheen gedrapeerd. We lichten drie tunes uit en de rest ontdek je zelf in de playlist onderaan dit artikel!

Yade Lauren – In De Nacht

In de aanloop naar haar eerste independent release stond Yade Lauren groot op de oplichtende gevel van het Rotterdamse KPN-gebouw: “Rotterdam, de nacht is van jou! XX Yade Lauren”, viel er te lezen. De Wilhelminakade en omgeving werden verblijd met haar eigen woorden. Hiermee steekt ze alle vrouwen een hart onder de riem. “De wereld ligt aan jullie voeten. Jullie kunnen op eigen kracht jullie dromen verwezenlijken, en daarbij hebben jullie niemand anders dan jezelf nodig.” Die boodschap onderstreept de single die vandaag verschijnt. Het dromerige In De Nacht is in eigen beheer gedropt, waarmee haar samenwerking met Top Notch ten einde komt. Twee keer verkocht ze Paradiso uit, het is tijd dat de rest van Nederland ook haar stem leert kennen.

Young Thug – Contagious

THUGGER back! Young Thug bracht vorige week zijn album PUNK uit, inclusief godsgruwelijk lelijk artwork. Gelukkig is de muziek beter te pruimen. Contagious is een van de tracks die meteen voelt als een uppercut in het gezicht. Niet om een harde productie, want die is zelfs voor Thugger-begrippen mellow te noemen. Maar voornamelijk omdat Thug weer eens heerlijk naar binnen kijkt in plaats van stunt met dure merken. In de heerlijke laid back-tune bekent Young Thug zijn behoefte aan meer loyale en echte mensen in zijn leven. Hij wil dat zijn vrienden hem complimenteren en bekritiseren vanuit hun hart, niet alleen om daar te zijn als ja-knikkers.

MOVNT OLYMPVS – BLACK GOKV

En toen was er de crew MOVNT OLYMPVS met hun eerste release. We kunnen na twee mellow joints dan ook niet anders dan afsluiten met de hardste track van het moment. MOVNT OLYMPVS is een groep die mc’s van onder meer Cobra, NUL7NEGEN en Nuclear Family verenigt. Zuid-Holland is dus in de building, en uit BLACK GOKV blijkt dat ze niet hebben aangebeld, maar simpelweg naar binnen zijn gestormd. Een lomp harde en bizar trage drumpartij, een golvende sample en een schreewende gitaar (?!) vormen de ondergrond voor raps over smoken in peace en rennen en jagen alsof het sportdag is. Banger!

De rauwste shit mogelijk, en het komt meteen als je hieronder op play drukt.

Geplaatst door bowie op 22 oktober 2021