M.O.P./The Hotz/Shockwave

MOP in de Melkweg daar moest je natuurlijk bij zijn was het ill?

M.O.P. (Mash Out Posse), de formatie die in 1993 opgericht werd in Brooklyn
NY heeft altijd beweert dat zij het spel weer terug naar de straat zouden brengen. In de periode dat veel rappers spraken over hoeveel ze wel niet bezaten. Kwam MOP met de rauwe taal van het harde leven en dat er in de ghetto’s iedere dag geknokt moest worden om te overleven. Volgens hen gaat het niet om het geld maar is hun doel respect afdwingen. MOP is een van de crews die af en toe boven water komt met een hit, maar het vooral heeft op haar ondergrondse basis. Een vaste en trouwe aanhang die hen steunt en met hen beukt zoals geen ander dat doet. Met hun twee nieuwe succes singles "As cold as Ice" en "Ante up" met o.a Busta Rhymes kon een Europese tour niet uitblijven. En als je toch naar hiero komt dan kom je als een goede rapper ff je respektz tonen in de coffeshops van Amsterdam. Hun nieuwe album het "Warriorz", waarom deze naam zul je je misschien afvragen. Omdat als MOP komt representen er geknokt wordt, nu hoeft dat niet zo zeer te betekenen dat er fysiek kontakt bij komt kijken. Het is gewoon het knokken voor respect en dat gebeurd on stage. Eveneens kan deze naam ook opgevat worden als strijders van de ondergrond, iets dat ze al jaren zijn.

In de Melkweg te Amsterdam ging het dus gebeuren, hier zou het dak ervan af moeten. Maar alvorens we binnen waren moesten we aansluiten in een veel te lange rij die veroorzaakt werd door de security die grondig orde op zaken wilde stellen (misschien hadden ze beter MOP kunnen controleren, maar jah). Terwijl we in de rij stonden was op z’n minst 4 keer de politie langsgereden. Die blauwe waren zeker bang voor PO PO PO. Op bijna iedere hiphop event is toch de NAZI-security altijd het grootste nadeel. Ditmaal dus weer, het was zelfs zo erg dat als je met vlooien kwam je er donder op kon zeggen dat jij doorging en je vlooien bij die gorilla’s achter zouden blijven.

Binnengekomen was het al aardig druk, met de hitte viel het gelukkig mee. Van vrienden bleek dat we het voorprogramma de HOTZ hadden gemist (thx security) die de Lords of the Underground zouden moet vervangen. Ondertussen werden we opgewarmd door dj Precise. Schockwave verscheen al gauw ten tonele. Hij had weinig inspanning nodig om het publiek mee te krijgen (met zo’n 3 nummers). Iedereen was namelijk helemaal hyped, het voelde gewoon als de rust vlak voor onweer. En als donderslag bij heldere hemel verscheen MOP, alles kwam los. Een van hun eerste songs was As Cold as Ice. Iedereen gelijk bouncen en zoals altijd waren er ook weer gasten die hier niet zo van gediend waren. Ga dan niet in de Cypher staan!. Na een paar songs werd ff de aandacht gevraagd voor natuurlijk de omstandigheden in de wereld. MOP zei dat waar ze ook optraden ze altijd op oorlogspad waren. Maar die shit die nu aan de hand was in de wereld niet erg dope was. Geen van beide zijden (USA vs. Afghanistan/Bin Laden) had gelijk. DAMN RIGHT. Maar erger nog, uitgehongerde kinderen werden gedood door bombardementen. Iederen brak natuurlijk in gejuich uit. PO PO PO. Zo zie je weer hoe hard die gasten ook lijken het zijn ook gewone mensen met gevoelens. Vervolgens werd de serieuze toon weer aan de kant gezet en ging men verder met beukende nummers. Maar het hardste van allemaal was natuurlijk Ante Up waarbij iedereen uit zijn dak ging, ik was door al die flippende gasten bijna een schoen kwijt. En voordat het tot me doordrong was na een optreden van zo’n drie kwartier MOP weer van de stage verdwenen.

Nu vond er een grote uitstroom plaats waarin dj TLM het roer overnam. Er werden veel klassiekers aan elkaar gedraaid na afloop. Maar de avond kon niet meer stuk, en met een verfrissing aan de bar werd de avond chillend uitgedraaid.

Fixtures
Hoogtepunt: Ante Up
Dieptepunt: de security aan de deur en de veel te hoge entreeprijs
Bier: 4,00
Wc: gratis
Garderobe: 1,-
Fotograferen: ja, ook al was het verboden
Geluid: goed
Bezoekers: UITVERKOCHT
Damage: 51,-
Cijfer: 8.5

Geplaatst door bowie op 31 december 2001