MOP – Mash Out Posse

Het is alweer twee jaar geleden dat tweemans formatie M.O.P. deelnam aan de Roca-Fella “Paid in Full Tour” samen met Freeway en Cam’ron… en maar liefst vier jaar geleden dat Billy Danze en Lil Fame een studio album dropte. Na wat projecten en mixtapes, is het nu de beurt aan een rock/rap hybrid project uitgebracht onder hun eigen label Family First; The Mash Out Posse. Een studio album? Ja. Nieuw? Niet helemaal, want deze plaat bevat slechts rock interpretaties van de M.O.P. klassiekers, waaronder “G Building” en “Ground Zero”. Origineel? Run DMC met Steven Tyler en zijn Aerosmith, Method Man met Limp Bizkit, maar hierbij houden de rock invloeden in de rapmuziek al snel op. En ja, helemaal origineel in vergelijking met de hedendaagse rap muziek. Rap meets rock…

“Even motherfuckers that don’t like M.O.P. know what to expect from M.O.P. and we ain’t going to change that”, aldus Lil Fame. Maar zowel vriend als vijand had waarschijnlijk alles behalve een uitstapje van hood rap naar hood rock verwacht van het duo, dat deze zomer samen met Linkin Park de Projekt Revolution Tour zal verzorgen. Rare combinatie? Na het luisteren van The Mash Out Posse zullen de overeenkomsten van scherpe teksten en harde gitaren tussen M.O.P. en Linkin Park aan het licht komen.

De hood rock knalt direct door je boxen met “Conquerors”, een nummer dat als een goede weerspiegeling voor het gehele album dient. Bij de meningen over deze plaat bestaat geen middenweg. Je kan twee kanten uit: oftewel, je vindt het album helemaal dope… of neemt niet eens de moeite om het cd-tje als onderzetter te gebruiken.

Hoewel deze release van Brooklyn’s finest voor de echte hiphop heads onder ons even wennen zal zijn, is het zeker de moeite waard om even door te bijten en de plaat de aandacht geeft die het verdient. Shiner Massive heeft de rauwe stemmen van de Posse prima weten de combineren met de zware gitaar geluiden. Highlights zijn “Put It In The Air”, “Get The Fuck Outta Here”, “Robbin’ Hoodz” en “Hilltop Flava”, waarin “No Sleep ’Til Brooklyn” van de Beastie Boys is verwerkt.

Met deze prima plaat laat M.O.P. zien dat het de kwaliteiten beschikt, en dat het mogelijk is, om zich voor even van een rap superstar te transformeren in een rock superstar.

Tracklist:
01. Conquerors
02. Ground Zero
03. Put It In The Air
04. Calm Down
05. Stand Clear
06. Fire
07. Hilltop Flava (No Sleep ‘Til Brooklyn)
08. Stand Up
09. Stress Y’All
10. Raise Hell
11. It’s That Simple
12. Get The Fuck Outta Here
13. Robbin’ Hoodz

Meer info: http://www.rocafella.com/

Geplaatst door bowie op 15 juni 2004