Moniek Bijl exposeert in de HIJSkamer met ‘Once Upon A Time In The Future’

Hiphop In Je Smoel nodigt iedereen uit in de HIJSkamer, om de eerste expositie van 2023 te komen bewonderen. De ruimte aan de Delftsestraat 25 wordt vanaf 23 februari namelijk ingevuld door kunstenaar Moniek Bijl. Ze exposeert er met ‘Once Upon A Time In The Future’. De opening is op donderdag 23 februari, daarna is de HIJSkamer elke woensdag en zondag geopend. Iedereen is welkom, de entree is geheel gratis.

Moniek Bijl heeft zichzelf na haar studie aan de Willem de Kooning academie ontwikkeld als kunstenaar en docent. Zo geeft ze beeldende kunst & vormgeving. Nu is het tijd voor een eigen solo-expo: “Deze expositie draait om de totaalervaring. Het is alsof je dwaalt door een onheilspellend sprookjesbos. De sculpturen zijn allemaal nieuw werk; een studie naar vorm, stapeling en de mogelijkheden van karton en krantenpapier.”

Moniek deelt teasers op haar Instagram-account. Tekst gaat door onder de foto.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Studio Flamingo – Moniek Bijl (@studioflamingo010)

Het vormt vaak een gelaagd lijnenspel dat ook in haar tekenwerk te zien is, maar gaat nu meer de ruimte in. “De expositie zelf is een experiment waarin ik een ervaring creëer. Daarbij hoop ik dat de verbeeldingskracht van de bezoeker zelf verhalen gaat maken.”

De expositie is te bezoeken van 23 februari t/m 23 maart op woensdag en zondag tussen 13:00 – 17:00. Tevens bezoek op afspraak mogelijk: info@studioflamingo.nl. De opening op 23 januari is tevens bij te wonen, dan ben je welkom tussen 17:00 en 21:00. De uitnodiging daarvoor kun je onderaan dit artikel vinden. De entree is geheel gratis, ook op alle andere openingstijden.

Adresgegevens:
HIJSkamer
Delftsestraat 25 (begane grond)
3013 AD Rotterdam

Geplaatst door bowie op 15 februari 2023