MocroManiac heeft de titeltrack van zijn debuutalbum verfilmd

Stel je voor dat Caroline Tensen bij je op de stoep staat, na een lang geschil of eigenlijk stiekem al lang vergeten ruzie. In haar linkerhand heeft ze een bloemetje, van rechts wordt er een microfoon zowat in je snufferd geduwd. Daarachter staat nog een cameraman, een geluidsman en wie weet nog een producent. Je wordt overvallen door je eigen emoties, en door een legende uit het vak. Een veteraan, zo mag je Caroline onderhand wel noemen.

Het gevoel dat loskomt wanneer je positief verrast wordt door iemand waarvan je het eigenlijk niet had verwacht. We een paar weken terug, toen MocroManiac vrijwel uit het niets zijn debuutalbum loste. De rapper uit Kraaiennest zit al zo’n tien jaar in de landelijke rapscene, bracht mixtapes uit -zowel solo als met Hydroboyz- en was te horen met Fresku op het album Juice. Een soloalbum stond nog niet op zijn palmares maar was een langgekoesterde wens. Van ons in ieder geval.

Op MANIAC vieren de raps over de straat hoogtij. Op een gekleurd palet aan beats doet ‘Mani’ precies wat je van hem verwacht. Dat is niet erg, sterker nog; het maakt van het album een van de sterkere hiphopreleases van het jaar. Soepel gidst hij je door zijn buurt en zijn leven; die tot dan toe allebei niet heel erg rooskleurig zijn.

Vandaag blaast hij de release nieuw leven in door een video uit te brengen voor de titeltrack. En omdat zijn buurt toch al niet rooskleurig is, is de video in zwart-wit. Hoor hoe Mani de beatswitches van Stray Bullets zelfverzekerd de baas is met zijn flow, terwijl hij zich wandelend en in de auto een weg door de hood manoeuvreert. Onderweg naar Caroline Tensen-status.

Beluister hieronder nog eens het album van MocroManiac en check hem live, bijvoorbeeld op Boogiedown Festival op 1 september in Eindhoven.

Geplaatst door bowie op 9 augustus 2018